Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Top Gear in Romania

1 min read

Daca nu stiati echipa Top Gear a venit in Romania sa filmeze un episod.

Vizualizați aici emisiunea intreaga.

Iata si alte 10 metode de a vizualiza toate episoadele din Top Gear.
Din Adevarul aflam ca:

BBC a prezentat ieri prima ediţie din seria 14 a celebrului program “Top Gear”, cea mai populară emisiune auto din lume, o ediţie filmată integral în România. Clarkson, Hammond şi May, prezentatorii emisiunii, şi-au schimbat impresia despre România pe care o credeau „o ţară plină de boi în care oamenii aruncă cu pietre în ţigani”.
(+) Click pentru a mări
Galerie foto:
TOP GEAR în România

Clarkson, într-un Aston Martin DBS Volante, Hammond într-un Ferrari California şi James într-un Lamborghini Gallardo Spider au vizitat România pentru primul episod din seria 14 Top Gear. Totul a început timid la Mamaia, locul unde englezii au observat cu stupoare că maşinile lor scumpe abia fac faţă “salonului auto” din faţa Hotelului Rex.

Apoi traseul i-a dus pe prezentatori la Bucureşti, unde s-a confirmat încă odată, dacă mai era nevoie, că James May are nevoie de mult mai mult timp să ajungă la destinaţie decât ceilalţi doi. Însă chiar dacă traficul îi dă peste cap, englezii uită toate problemele când se trezesc cu acces liber în tunelurile de sub Casa Poporului, unde îşi fac de cap cu maşinile.

În final, după alte câteva aventuri prin România rurală, dintre care nu a lipsit o excursie într-un sat de ţigani unde copiii se jucau în noroi iar adulţii căscau gura la bolizii de sute de cai putere,  cei trei ajung pe Transfăgărăşan. Dincolo de faptul că nu au putut pronunţa numele şoselei din munţi, englezii au rămas impresionaţi  de suita de curbe periculoase, printr-un peisaj de vis.

La final, Clarkson l-a descris ca  “cel mai bun drum pe care am condus vreodata”.

Hammond a remarcat că “pilotul de pe elicopter care ne-a ţinut echipa de filmare în aer a fost incredibil – am şi eu licenta de pilot, dar mie îmi place să zbor cu elicopterul deasupra liniilor de telegraf”.

Iar James May, cel mai liniştit dintre cei trei, a rămas cu gândul la Dacia Sandero, maşina pe care a apreciat-o în multe ştiri de-a lungul emisiunii şi care, aici în România, s-a constituit într-un episod extrem de interesant din viaţa lui.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.