Voluntarii de la Webstock 2010

Autor: -
Webstockul pentru mine a inceput pentru mine cu o luna inaintea evenimentului cand am inceput sa caut invitatii incepand cu saitul www.webstock.ro continuand cu concursul de pe facebook organizat de Bobby Voicu (unde am si castigat o invitatie pe care am transmis-o mai departe), si in final am ajuns aici (la sfatul celui ce i-am dat invitatia).
Am scris ca vreau sa particip la intership, dupa care am fost anuntat de catre Manafu ca o sa ,,Ducem, ridicam, aranjam, distribuim, coordonam, informam… zambind tot timpul. Toata actiunea se va intinde pe o zi, in care vom fi conectati 14 ore la pulsul evenimentului, ceea ce cere foarte multa concentrare si putere…Oricum, daca acest voluntariat / internship nu este atat de incantator, doresc sa iti ofer o invitatie sa asisti la event”. Nu am stat pe ganduri si am raspuns la 3 noaptea la acel mail, crezand ca o sa fiu singurul voluntar :)).
In ziua de 16 Septembrie la ora 7 primeam brieful alaturi de ceilalti 8 colegi voluntari din toata tara:
1. Andra Coman Bucuresti
2.Ionut Ciobotaru weeb0 Bucuresti
3.Dan Pandrea danpandrea Buzau
4.Camelia Urcan dementica Timisoara
5.Oana Rosca oanarsc Bucuresti
6.Razvan Cranganu razvanc Galati
7.Alexandra Bideaua 28Alexandra Galati
8.Ovidiu Daramus dheo Seica Mica, Sibiu
9.Rosioara Stefan Bucuresti
Ne-am imaprtit in 3 echipe pentru a acoperi toate cele 3 conferinte ce urmau a se desfasura in paralel astel:
Connections: Alexandra Bideaua, Razvan Cranganu, Rosioara Stefan
Communication: Oana Rosca, Ionut Ciobotaru, Camelia Urcan
Concepts: Andra Coman, Ovidiu Daramus, Dan Pandrea
Cum au fost colegii, extraordinari, ,,ciudati” la fel ca mine, de ce zic asa pentru ca, aveau iphone, bloguri, twitter, cate 2 saituri si stiau tot ce se mananca pe acolo, ma asteptam sa apara baieti si fete cu arfe ca invata la poli si ca sunt mari webdesigneri si ca fac voluntariat fiindca asta stiu sa faca cel mai bine si ca nu ar munci decat pe 50 de milioane, dar nu a fost asa am gasit oameni normali care canta la pian, care au si viata normala, ce socializeaza offline, studenti la medicina ce fac saituri in anul 6 de facultate si sunt constienti de ce este in jur, oameni ce au venit din tara si nu ca e Bucurestiul buricul pamantului ci doar ca sa puna mana sa ajute la un eveniment care are un scop. Si intre noi fie vorba sa vii de la Timisoara intre ture sa faci voluntariat este ceva. Oameni de nota 25.
CE AM FACUT MAI EXACT SI CE S-A INTAMPLAT LA WEEBSTOCK 2010
In prima parte a zilei au avut loc inregistrarea participantilor unde cativa din noi am impartit pungile de la vodafone cu pix, tricou si sapca si alte flayere (pungi ce au fost aranjate tot de voluntari prezenti cu o seara inainte), iar altii am pus la punct ultimele detalii in sala in care urma sa aiba loc evenimentele New Trends in Social Media, The Future of Web.
Cel mai mult mi-a placut prezentarea lui Manafu care ne sugera ca ,,Ne intoarcem la microgrup” prezentand un serviciu din Statele Unite Groupon, ce oferea discounturi la grup, daca vi impreuna cu un numar de prieteni (grup buying); si a lui Marco Kind de la Vodafone care a prezentat noile spoturi Vodafone si perspectiva Vodafone despre aplicatiile pe telefon.
In pauza dintre cele doua evenimente am suplimentat numarul de prelungitoare ca urmare a numarului mare de laptopuri prezente cu cei prezenti. Cred ca toti oamenii prezenti au scris pe twitter wallul asigurat de LG fie dupa telefon, fie dupa laptop. In prima parte a zilei a fost nevoie de suplimentarea numarului de scaune, lucru ce s-a intamplat fara a deranja audienta prezenta.
La ora pranzului sala Atlas a fost impartita in doua, pentru a se putea desfasura evenimentele Connections si Communication, noile sali fiind delimitate de un perete care a aparut de nicaieri (bineinteles mobil), in tot acest timp participantii degustand cate ceva. ,,Cateringul e cea mai buna parte a unui eveniment, lumea se lasa greu de ea”, spunea prietenul meu Dan Pandrea, eu vreau sa-l completez spunand ca mancarea a fost mai buna la Mobile Marketing Conference eveniment ce a fost organizat tot de evensys pe 13 mai, dar nu noi ne-am ocupat de meniu.
Ce s-a intamplat la Connections?
poza nwradu.ro
La Connections m-am ocupat de partea video, m-am asigurat ca prezentarile functioneaza, am intervenit cand au existat probleme in rularea powerpointurilor, am asigurat laptopul si am avut grija ca toata lumea din sala si speakarii sa vorbeasca in microfoane. La Connections au venit in prima parte:
1.Bobby Voicu – Avon a fost al lui, dar l-a vandut, a venit la costum de nerecunoscut, nu am interactionat cu el, nu a avut nicio prezentare vorbind liber, ne-a amuzat felul in care a convins Mercedes sa-i ofere masinile pentru Redescopera Romania.
2. Andreea Catu – Community Manager Avon. Uau trecand peste aspectul fizic, a avut o prezentare in powerpoint ce mi-a dat un pic de cap, avand multe formate flash, mp4, mpeg4 ce se deschideau fiecare cu cate un program diferit, a existat si o mica desincronizare peste care am reusit sa trecem fara ca audienta sa observe ceva. Mi-a placut ideea comunitatii avon si felul in care contactai un reprezentant, poate asa scapam de traficul de avoane din scoli si licee :p.
3. Cristina Barzavan – Tabu. Nu a avut prezentare video, am fost prezent doar cand i s-au pus intrebarile din public.
4. Radu Ionescu – Kinecto. A fost si moderatorul primei sesiuni, majoritatea timpului a manuit un Ipad, starnind curiozitatea multor persoane prezente. Foarte interesant, a incercat sa ne convinga ca socializarea online nu mai este un subiect de interes pentru el prin jurnalul unui fost blogger. Ne-a povestit cum a intrat online, mai exact cum si-a facut primul blog in 2005, in 2006 cum a creat si unul in engleza, in decembrie 2007 cum a descoperit facebookul, in martie si iunie 2009 cum a renuntat la messenger si respectiv blogul sau. La un an de zile dupa ce a inchis blogul in august 2010 primeste si ultimul comentariu:,,Ai articole super, tineo tot asa si voi fi un ciititor fidel. Respect!’” :). De ce a renuntat? Pentru a petrece mai mult timp cu altii, pentru ca nu mai socializeaza cu toata lumea si pentru ca prietenii adevarati nu sunt pe facebook. Iar versiunea pragmatica este ca a descoperit alte pasiuni decat scrisul (cataratul si inotul din ce filmulet ne-a prezentat) si pentru a se concentra pe businessul real. O prezentare sincera in format pdf. La final la curiozitatea mea a facut publica si adresa blogului sau in romana si engleza si jobul sau.
Capture
In partea a doua a Connections au fost prezenti:
1.Bogdana Butnar – Managing Director MRM Partners. Blog | Twitter | Facebook
Prezentarea a fost facuta pe Mac si nu a fost compatibila cea de pe stick, dar s-a remediat downloadand o alta varianta din google docs, care surprinzator reuseste sa faca conversia cum trebuie. Bogdana era bolnava si a deranjat-o faptul ca s-a intarziat un pic prezentarea. Mai jos cele doua prezentari de pe Refresh.ro, in care Bogdana explica de ce nu este buna socializarea si cum scrisorile ne creau anumite stari si cum emailul a distrus tot, urmariti ambele filmulete:
2.Andrei Roscabookblog.ro a vorbit despre ,,Black swan theory” sau teoria lebedelor negre. A discutat foarte mult mancand din timpul celorlalti, dar ne-a facut sa ne punem anumite intrebari despre ce urmeaza. Inregistrarea dupa refresh.ro:
3. Catalin Tenita – TreewWorks a vorbit pe tema ,,Comunitatile sunt sate sau claca si crowdsourcingul”, cateva lucruri interesante din prezentare:
•Lideri de opinie puternici, care pot influenta mii de oameni
•Contextul e mai important decat contentul (mediumul este mesajul)
4. Dragos BucurenciMai mult verde. A vorbit liber despre cum a inceput sa interactioneze cu onlineul, ne-a marturisit ca nu se astepta sa o treime din banii castigati sa fie din blogul personal, fara a da vreo suma. Si cel mai important ne-a anuntat ca va inchide platforma Maimultverde, aceasta mutandu-se in totalitate pe facebook.
5. Andrei Soare – de la Ziarul Financiar cred a avut cea mai interactiva si interesanta prezentare despre cel mai mare bug al facebook si anume Relationship Status si cum poate aceasta functie a facebook sa ne ruineze relatiile cu cei din jur. Astept inregistrarea video a prezentarii dar pana atunci va invit sa urmariti prezentarea power point:
In tot acest timp am inteles de la Oana Rosca ca la Communication ca ,,evenimentul a început să se transforme uşor, uşor într-un meci între mai marii online-ului românesc, iar restul participanţilor erau nişte spectatori care asistau la un dialog ce, parcă, nu-i privea…Prezentarea doamnei Lidia Solomon, Director Corporate Communications Vodafone, de unde am aflat de la un participant că wall-ul vodafonbuzz este blocat pentru fanii care vor să scrie pe el; i s-au dat două răspunsuri complet diferite: Lidia Solomon a zis că asta face parte din politica companiei şi un..altcineva (nu ştiu sigur cine şi de ce) a spus că este o situaţie temporară generată de aplicaţia Guns N’Roses. Hmm…”
La gala lucrurile au stat in felul urmator:

I. PUBLISHING

LOCUL 1
COOK’N ROLLA

PROIECT DEZVOLTAT DE TRILULILU
LOCUL 2
COMUNITATE DEZLEGATORI INTEGRAME

PROIECT DEZVOLTAT DE ZACUSCA LABS

LOCUL 3
REFRESH.RO

PROIECT DEZVOLTAT DE COPIMAJ INTERACTIVE

II.UTILITY

LOCUL 1
ZELIST MONITOR

PROIECT DEZVOLTAT DE TREEWORKS
LOCUL 2
CICLOTEQUE

PROIECT DEZVOLTAT DE ZOOM STUDIOS
LOCUL 3
T5

PROIECT DEZVOLTAT DE EVOLUTICA
AGENDA BT
PROIECT DEZVOLTAT DE VITRINA ADVERTISING

III. VIRALS

LOCUL 1
CA$$A LOCO – LA MALL

PROIECT DEZVOLTAT DE TRILULILU
LOCUL 2
AVATARUL DUPA OSCAR

PROIECT DEZVOLTAT DE GREEN MEDIA CHANNEL
LOCUL 3
SALVATI GROPILE

PROIECT DEZVOLTAT DE GREEN MEDIA CHANNEL

IV. SOCIAL NETWORKING

LOCUL 1
PASIUNEA.EU

PROIECT DEZVOLTAT DE REPUBLIKA INTERACTIVE
LOCUL 2
KOREA FILM BLOG

PROIECT DEZVOLTAT DE OGILVY PR

LOCUL 3
PETSBOOK.RO

PROIECT DEZVOLTAT DE KICKMEDIA

V.USER GENERATED CONTENT

LOCUL 1
PLIMBARESCU.RO

PROIECT DEZVOLTAT DE TREEWORKS
LOCUL 2
HERBAL ESSENCES HOUSE OF FUN
PROIECT DEZVOLTAT DE iLEO
LOCUL 3
LG INFINIA – TU ESTI VEDETA!
PROIECT DEZVOLTAT DE KINECTO
RCA PENTRU TINE
PROIECT DEZVOLTAT DE INTERACTIONS

VI.AUDIO&VIDEO

LOCUL 1
KOVIDEO

PROIECT DEZVOLTAT DE MB DRAGAN
LOCUL 2
TUBORGSOUND.RO

PROIECT DEZVOLTAT DE KINECTO
LOCUL 3
MUSIC NON STOP

PROIECT DEZVOLTAT DE MB DRAGAN

VII. BLOGGING CAMPAIGNS

LOCUL 1
COFFEECHAT.RO

PROIECT DEZVOLTAT DE STARCOM MEDIA VEST
LOCUL 2
MAGAZINUL CU CELE MAI MULTE SUCURSALE ON-LINE

PROIECT DEZVOLTAT DE REPUBLIKA INTERACTIVE
LOCUL 3
GOLDEN BOX
PROIECT DEZVOLTAT DE MB DRAGAN

VIII. SPECIAL PROJECTS (BRANDS)

LOCUL 1
SCOALA DE BANI

PROIECT DEZVOLTAT DE ROGALSKI GRIGORIU
LOCUL 2
HERBAL ESSENCES HOUSE OF FUN

PROIECT DEZVOLTAT DE iLEO

LOCUL 3
PETROM FESTIVALUL ENESCU

PROIECT DEZVOLTAT DE iLEO

IX. FACEBOOK APPLICATIONS

LOCUL 1
HOTELPEEPS

PROIECT DEZVOLTAT DE ZITEC
LOCUL 2
TRIP JOURNAL FACEBOOK APPLICATION
PROIECT DEZVOLTAT DE IQUEST TECHNOLOGIES
LOCUL 3
25PLUS.RO
PROIECT DEZVOLTAT DE KINECTO
SHOPSBOOK
PROIECT DEZVOLTAT DE DWD

X.FACEBOOK FAN PAGES

LOCUL 1
DECÂT O REVISTĂ

PROIECT DEZVOLTAT DE DECÂT O REVISTĂ
LOCUL 2
COSMOPOLITAN.RO FAN PAGE
PROIECT DEZVOLTAT DE SANOMA HEARST ROMANIA
LOCUL 3
MEGA IMAGE FACEBOOK PAGE

PROIECT DEZVOLTAT DE INTERACTION
LGNEWS FANPAGE
PROIECT DEZVOLTAT DE KINECTO

XI. MICROBLOGGING PROJECTS

LOCUL 1
INNA IN FHM THE TWITTER UNCOVERING GAME

PROIECT DEZVOLTAT DE TREE WORKS

LOCUL 2
UTWEET
PROIECT DEZVOLTAT DE INC3
LOCUL 3
INTER(HEART)IVITY

PROIECT DEZVOLTAT DE MB DRAGAN

XII. OTHERS

LOCUL 1
IUBESCBRASOVUL.RO

PROIECT DEZVOLTAT DE CRISTIAN CHELARU SI STEFAN PETRE
LOCUL 2
PROIECT SPECIAL MOBEXPERT
PROIECT DEZVOLTAT DE INTERACTION
LOCUL 3
ZANE.RO – NU DOAR PRIN BASME
PROIECT DEZVOLTAT DE WINSOFT INVENT
Daca nu exista incidentul cu GOJIRA si hibernarea windowsului evenimentul ar fi fost perfect.
Ce-a urmat party inca mai puteam si parca ne revenise energia. Am fost in Van Gogh am baut o bere si am facut cateva poze cei ce am mai ramas la finalul zilei.
16092010573 16092010576
Ca si Camelia Urcan vreau sa multumesc echipei evensys pentru evenimentul oferit: Manafu, Sabina, Maria, Gabriela, Dana, Marian.
Webstock 2010 – a adunat peste 700 de persoane si asta spune totul despre eveniment.
In final as conlcuziona prin a spune urmatoarea zicala: Pentru o viata normala consumati retele de socializare cu moderatie.
Ce urmeaza? SOCIAL NETWORKS CONFERENCE in data de 7 octombrie 2010, la Hotel Novotel.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

3 Comentarii to Voluntarii de la Webstock 2010

  1. Multumim de prezentari 🙂 Ai descris evenimentul exact asa cum a fost. Eu am fost mai subiectiva, dar mi-a placut foarte mult articolul tau. Sper sa avem ocazia sa ne revedem cu totii, dar la o cafea/cico de data asta.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*