Campanie exclusiv pe iOS – Marlboro BEFIRST

Autor: -

Dupa cum stiti, companiile de tigari nu au voie sa faca reclame sub nicio forma pe print, in media, panouri publicitare (in Bulgaria sunt acceptate panourile publicitare cu tigari) sau pe Facebook (sunt curios cati vor da report la link-ul acestui articol). Philip Morris a creat pentru brandul Marlboro o aplicatie exclusiv pentru device-urile iOS, pentru un numar limitat de persoane. Momentan sunt inscrisi 650 de posesori de iPhone-uri in aceasta aplicatie, inscrierea facandu-se exclusiv prin intermediul promoterilor.

Bun, am lamurit ca este o aplicatie pentru fumatorii Marlboro, cu iPhone-uri, acum sa va explic de ce s-a ales platforma iOS si care sunt functionalitatile aplicatiei – o aplicatie destul de complexa si interactiva.

Aplicatia este foarte intuitiva, cu un meniu vertical care poate fi accesat in stanga ecranului avand 8 sectiuni principale si alte 6 secundare.

Primul buton, Home, te duce la pagina principala de unde poti ajunge mai usor la sectiunile Quiz, Check-in, Events si News.

In sectiunea Profil iti poti seta o poza de profil si poti modifica numarul de telefon. Dupa setarea profilului vei primi 5 puncte. Va explic mai jos ce premii va aduc punctele acumulate la sfarsitul fiecarei luni.

Sectiunea Places este bazata pe API-ul Apple Maps. Aici vei vedea toate locatiile partenere Marlboro din Bucuresti, Ploiesti, Mamaia si Vama Veche. Poti da in fiecare zi cate 2 check-in-uri, pentru fiecare primind 5 puncte. Atentie, nu poti da check-in intr-o locatie daca te afli la o distanta mai mare de 700 m. Aplicatia este disponibila exclusiv pe iOS fiindca pe device-urile cu Android se poate ,,pacalii” foarte usor GPS-ul cu ajutorul anumitor aplicatii.

Sectiunea Games cuprinde 2 jocuri, da, ai citit bine. 2 jocuri destul de complexe pentru o aplicatie de 40 MB, Speed City si Tech Shapes. In primul joc trebuie sa obtii cel mai mare timp evitand masinile din trafic, controlul facandu-se apasand oriunde pe partea stanga sau dreapta a ecranului. In jocul Tech Shapes trebuie sa unesti toate punctele intr-un timp cat mai mic. La sfarsitul lunii se acorda puncte celor mai buni jucatori dupa cum vedeti in imagini.

In sectiunea Events & privileges, Marlboro ofera cateva gratuitati sau reduceri la anumite meniuri in locatiile partenere: Have a cigar, Sky Bar, St. Patrick, The Drunken Lords etc.

Marlboro te va tine la curent cu noutatile disponibile in aplicatie, viitoarele evenimente, stiri si cand vor avea loc viitoarele interactiuni offline in sectiunea News.
O data pe saptamana, de cele mai multe ori sambata, Marlboro are si o interactiune offline cu utilizatorii aplicatiei, provocandu-i sa rezolve asa-zise treasure hunt-uri la finalul carora trebuie sa raspunzi la intrebari din cultura urbana, destul de grele. Daca raspunzi corect la intrebare vei putea scana un qr-code care iti va adauga un numar de puncte 100 sau 400 depinde de interactiune.

In sectiunea quiz vei gasi intrebari zilnice la care vei putea raspunde citind stirile din sectiunea News. Ambasadorii Marlboro au un rol important in campanie, multe intrebari fiind legate de pasiunile acestora, atat in sectiunea quiz, cat si la interactiunile offline. Fiecare raspuns corect iti aduce 5 puncte.

In sectiunea Challenges ti se vor afisa informatiile cand are loc o interactiune offline.

Si fiindca aplicatia este dedicata fumatorilor, in sectiunea Code Check poti introduce 2 coduri pe zi, coduri pe care le vei gasi in toate pachetele Marlboro. Un cod iti aduce 5 puncte in aplicatie sau daca este trimis prin SMS la 1848 poti participa la extragerile zilnice pentru un iPhone 5.

La finalul fiecarei luni primii 3 concurenti care ajung la 1000 de puncte vor primi premiul destinat locului 1, pozitiile 4-18 vor primi premiile aferente locului 2. Aparent numarul pozitiilor care vor fi premiate se modifica momentan, dar exista si un loc 3. Premiile din luna noiembrie sunt:
Locul 1 – iPad 4 4G 128 GB
Locul 2 – JBL sistem de andocare On Beat Extreme
Locul 3 – Hi Call manusi bluetooth

Cei care doresc sa se inscrie, o pot face zilele acestea dupa programul de mai jos:

Este cu siguranta cea mai reusita campanie de pe mobile de pana acum de la noi, implicand interactiune online zilnica dar si offline cu consumatorul, pacat insa ca nu se va vorbi de aceasta pe la conferinte si nu va fi premiata din cauza domeniului restrictionat. Cu toate astea nu inteleg de ce putem sa discutam despre aplicatiile pentru companiile de bere fara nici o problema.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

4 Comentarii to Campanie exclusiv pe iOS – Marlboro BEFIRST

  1. Salut.Am castigat premiul 1,cam peste cat timp ma anunta astia cand pot intra in posesia premiului?

  2. AM aplicatia dar in ultimul timp nu ma mai lasa sa dau check-in, am distanta de 500m si nu pot sa dau? dc? nu ma lasa nici macar o data pe zi…

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*