Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week ep 15 – saptamana 9 – 15 august

1 min read

gadget week ep 15 saptamana 9 15

gadget weekSaptamana aceasta Samsung a lansat primul telefon care un cadru metalic, cum se apropie IFA, aflam ca si Nokia va avea o lansare in cadrul evenimentului, iar specificatiile pentru Xperia Z3 au aparut in benchmark-uri.

1. Samsung a lansat primul model din metal, sau ma rog, primul telefon care are cadrul metalic. Samsung GALAXY Alpha are si o carcasa foarte subtire care ofera acces la baterie. Procesorul pare a fi cel mai performant din cele produse de pana acum de catre Samsung avand un consum de energie redus si performante mult mai mari. Cred ca ar fi fost un iPhone killer daca era si rezistent la apa si praf. Pe net au aparut zovnuri cum ca si GALAXY Note 4 ar urma sa aiba structura metalica. In urma cu 2 ani cand am discutat in Seul cu designerii modelului GALAXY Note 2 si am aflat ca procesul de creare al unui telefon dureaza aproximativ 12 luni. Asta inseamna ca anul trecut Samsung a luat aceasta decizie care cred ca le va aduce clienti de la HTC si de la Apple.

2. In timp ce conceptul Oculus Rift a fost achizitionat de Facebook, The Verge vehiculeaza faptul ca Samsung ar intentiona sa lanseze un dipozitiv in partenerit cu Oculus la IFA anul acesta. Vedem ce si cum pe 5 septembrie.

3. Tot la IFA Nokia va lansa modelul Lumia 830 un telefon de 20 MP cu tehnologie PureView. Telefonul va avea un ecran de 4,5” la rezolutie HD. Telefonul va avea slot MicroSD si conectivitate 4G.

4. Motorola va lansa primul model dupa preluarea firmei de catre Lenovo de la Google. Moto X+1 va avea un display de 5,1 inch Full HD, un procesor Snapdragon 801, Quad-Core de 2,45 GHz si 2GB RAM. Telefonul ar putea fi lansat in luna septembrie alaturi de ceasul Moto 360. Vedeti aici cum arata Moto 360.

5. Conducerea Romtelecom si Cosmote a anuntat noul nume in care se vor rebranduii cele doua companii. Astfel din 14 septembrie, Romtelecom devine Telekom Romania Communications S.A., iar COSMOTE va deveni Telekom Romania Mobile Communications S.A. Nu se stie inca care va fi logo-ul noii companii.

6. Nokia mai lanseaza si telefoane simple, probabil care inca se aflau in faza de productie atunci cand Microsoft a cumparat compania. Nokia 130 este cel mai ieftin dual-sim care ofera o autonomie in stand-by de 26 de zile folosind ambele cartele SIM.

7. Specificatiile lui Sony Xperia Z3 au aparut in GFX Bench: procesor Snapdragon 801 Quad-Core Krait 400 la 2,26 GHz, chip grafic Adreno 330, ercand de 5,1 inch la rezolutie Full HD si 3 GB memorie RAM, destul de asemanator cu modelul Z2.

8. Dupa telefoanele Samsung Galaxy Round si LG G Flex, Samsung are de gand sa lanseze un nou model cu ecran curbat. Samsung a inregistrat un brevet pentru un device numit Galaxy Note Edge care ar urma sa puna in aplicare tehnogia Youm.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana