Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Noutatile tehnologice prezentate la IMWorld 2014

1 min read

noutatile tehnologice prezentate

Saptamana trecuta a avut loc a treia editie a IMWorld 2014, iar anul acesta au fost expuse foarte multe tehnologii in premiera in Romania.

La Future Corner au fost cele mai multe premiere, Mozilla a prezentat aceleasi telefoane cu care se prezinta de 2 ani la Mobile World Congress si o tableta noua produsa de Foxconn care nu prea functiona. Am aflat insa la standul acestora de un MatchStick, un Chromecast killer care a fost pana de curand pe Kickstarter, device ce va oferi aceleasi functii de pe Chromecast insa va lasa acces liber la soft, totul doar pentru 25$.
Pe langa ochelarii Google Glass, Quick Mobile a mai adus si noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Printre gadgeturi in acest mic stand al viitorului s-au prezentat si cateva drone profesionale, printre care Phantom 2, Phantom 2 Vision Plus si Spreading Wings S900, dar si imprimante 3D si cerneala solida de la Xerox.

Standuri au avut si cei de la Acer, Asus, Lenovo, Microsoft si Samsung unde au fost prezentate cele mai noi laptop-uri si telefoane mobile.

O alta premiera la IMWorld 2014 a fost centrala telefonica cu Android de la Fanvil, care se comporta exact ca o tableta si prin care poti efectua si apeluri prin Skype. Acest gadget l-am vazut la GDC telecom, companie care ofera solutii complete telecom pentru firme mijlocii si mari.

Centrala-Android

Cea mai importanta inovatie prezentata la IMWorld 2014 a fost microplata folosind telefonul mobil. Au fost prezentate 3 solutii, una de la Netopia folosind QR-code-ul – dezvoltatorul aplicatiei Mastecard Mobile, serviciul M-Pesa de la Vodafone si plata prin aplicatia mobuy powered by Vodafone.

Solutia celor de la mobuy mi se pare cea mai interesanta dar si simpla de utilizat, pe langa plata efectiva aplicatia oferind la baza reduceri pentru diferiti comercianti. Cardurile nu vor fi salvate in aplicatie, folosindu-se procesatorul de plati Netopia. Va invit sa vedeti o demonstratie mai jos:

ING pregatesc si ei o solutie asemanatoare cu a celor de la mobuy, sa vedem ce ne rezerva 2015.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.