Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Gadget Week – saptamana 28 februarie–5 martie 2016 – ep 95

1 min read

htc 10

La o saptamana dupa ce s-a incheiat cel mai mare targ de tehnologie din Barcelona, au aparut zvonuri despre viitoarele flagship-uri de la HTC si Huawei. In 28 februarie–5 martie a avut loc lansarea oficiala Samsung Galaxy S7 si S7 Edge si etapa hackathon-ul Innovation Labs din Bucuresti.

Stirile pe larg:
1. Specificatiile lui HTC 10 (asa se va numi) vor fi in mare asemanatoare cu cele de pe Samsung Galaxy S7 si LG G5. Procesorul de pe HTC 10 va fi tot un Snapdragon 820, iar ecranul va fi de 5.1 inch la rezolutie QuadHD. Telefonul va dispune de 4 GB memorie RAM, iar dupa ultimele poze aparute pe internet telefonul va avea doar o camera foto principala Ultra Pixel cel mai probabil de 12 MP.

Pe partea frontala butonul de meniu va avea incorporat si senzorul de amprenta va fi pozitionat in acelasi loc ca pe HTC One A9. HTC 10 va avea si suport pentru cardul micro SD.

Conform imaginii publicate de evleaks, pe ecran este afisata data de 19 Aprilie care ar putea sa fie si data lansarii modelului.

htc-10

2. Cea mai mare dezamagire de la MWC a fost de la Huawei care nu a prezentat flagship-ul P9. Toti jurnalistii care au fost invitati la eveniment sperau ca la conferinta de presa de la Barcelona sa se prezinte noul flagship al companiei. Ultimele zvonuri despre Huawei P9 sugereaza ca acest model va avea doua camere principale si ar putea sa fie primul smartphone cu camera foto de la producatorul Leica (un acord intre Huawei si Leica a fost semnat pentru a se introduce lentile Leica pe viitoarele smartphone-uri ale companiei).
Despre acest model se mai stie in acest moment ca va avea 3 sau 4 GB memorie RAM, un ecran de 5,2 inch, Full HD, insa procesorul ar putea sa fie cel de pe Huawei P8 putin imbunatatit.

Lansarea lui Huawei P9 ar urma sa aiba loc pe 5, 6 sau 7 Aprilie.

3. Samsung Galaxy S7 si S7 Edge este disponibil in Romania in toate magazinele specializate din 11 Martie.
Pretul noilor modele este mai mic fata de pretul de lansare al modelelor anterioare S6 si S6 Edge. Eu am intrat in posesia unui Samsung Galaxy S7 Edge prin programul Orange Smartphone Testers, iar in zilele urmatoare voi scrie mai multe articole, primul urmand sa fie un unboxing.

4. A reinceput o noua editie Innovation Labs. Pana acum s-au desfasurat hackathon-urle din Bucuresti (vezi aici ideiile prezentate de catre echipele din Bucuresti) Cluj, Sibiu si Timisoara.
In juriul Innovation Labs au fost prezenti oameni din industriile antreprenoriale si IT&C, iar Orange le va pune la dispozitie echipamente tehnice si laboratorare pentru a-si putea duce la final ideile. Urmatoarea etapa va fi Demo Days, iar eu voi participa pe 24 Mai la etapa din Bucuresti.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.