Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Nokia Ovi Suite 2

2 min read

main

Nokia Ovi Suite 2, programul esenţial pentru orice telefon NokiaFinlandezii de la Nokia au lansat a doua versiune a suitei Ovi, suită care va fi instalată pe orice calculator la care se va conecta un telefon Nokia. Ovi este noul brand promovat de Nokia, iar Ovi Suite este urmaşul lui Nokia PC Suite, suita care însoţea până acum toate telefoanele producătorului findlandez.

Spre deosebire de Nokia PC Suite, Ovi Suite este o suită mai ordonată, cu o interfaţă mai clară şi mai puţin confuză. Este mai simplu de folosit şi mai uşor de înţeles de către utilizatorii mai puţin cunoscători. Kit-ul de instalare are aproximativ 88 MB şi poate fi descărcat de aici.

install-7343403

Nokia Ovi Suite 2- instalarea

Contrar aşteptărilor, dată fiind dimensiunea destul de mare a kit-ului, instalarea propriu-zisă se face destul de rapid. Mult mai rapid decât decât în cazul Nokia PC Suite, de exemplu. Conectarea se poate face fie prin cablu, fie prin bluetooth. A doua metodă este mai comodă, dar mai lentă. În plus, va trebui să fii pe fază şi accepţi zeci de conexiuni dinspre calculator spre telefon.

Ce faci cu Nokia Ovi Suite

Suita îţi permite să sincronizezi conţinutul telefonului cu PC-ul. Sunt avute în vedere agenda de contacte, mesajele, muzica şi fotografiile.

home-3250924

Nokia Ovi Suite 2 – pagina principala

Sincronizarea contactelor, de exemplu, îţi permite să ai un backup al listei de contacte pe calculator. Poţi opta pentru o sincronizare manuală (doar când alegi tu să se facă) sau o sincronizare automată, caz în care fiecare modificare va fi însoţită de o sincronizare.

Odată sincronizată agenda, orice contact nou adăugat pe telefon va apărea şi pe calculator. De asemenea, poţi adăuga contacte noi şi de pe PC, acestea urmând să fie trecute pe telefon la prima sincronizare.

contacts-8154238

Nokia Ovi Suite 2 – contactele

În cazul mesajelor, în urma sincronizării vei avea salvate pe PC toate mesajele de pe telefon. Dacă preferi, vei putea compune şi trimite mesajele direct de pe PC. singura condiţie este ca telefonul să fie conectat la PC.

În cazul conţinutului multimedia, vei putea vedea şi descărca pe PC, toate melodiile şi fotografiile stocate pe telefon. Vei avea la dispoziţie şi opţiuni pentru gestionarea listelor de melodii şi albumelor de fotografii.

maps-1253728

Nokia Ovi Suite 2 – hartile

Sincronizarea se poate face pentru fiecare secţiune în parte sau pentru toate tipurile de informaţii odată. De asemenea, din Ovi Suite poţi descărca şi instala versiunile noi de firmware pentru telefonul tău.

Hărţi pentru Nokia Maps

Alături de tipul de conţinut amintit, Nokia Ovi Suite are o secţiune specială dedicată hărţilor. De aici poţi descărca diverse hărţi, care nu există deja pe telefonul tău. Este vorba de hărţi care pot fi descărcate gratuit.

photos-6888713

Nokia Ovi Suite 2 – fotografiile

Tot cu ajutorul Ovi Suite îţi poţi pune fotografiile pe net şi poţi conecta calculatorul la Internet folosind conexiunea telefonului. De asemenea, Ovi Suite permite sincronizarea calendarului, a sarcinilor, a însemnărilor şi a bookmark-urilor respectiv fluxurilor RSS din browser-ul web.

Dincolo de toate funcţiile oferite, Ovi Suite se face plăcut prin simplitate şi ergonomie. Acesul la facilităţi se face foarte rapid iar interfaţa este cât se poate de intuitivă. Este una dintre cele mai bine gândite suite dedicate sincronizării telefonului cu PC-ul.

De aici

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.