Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Tarife IMAX Cotroceni

2 min read

lung

Cu ceva timp in urma va prezentam aici cateva imagini in premiera din noua sala IMAX din Romania. Cei de la Metropotam au venit cu noi detalii legate de deschiderea IMAX si legat de tarife:

Vineri, 20 noiembrie 2009, va avea loc inaugurarea celui mai mare cinematograf din Romania, megaplexul Cinema City Cotroceni. Locul este imens, este primul cinematograf in care am avut efectiv senzatia ca ma pot rataci. Este compus din 21 de sali de cinema, din care 17 sali standard, 3 sali VIP si o sala Samsung IMAX – cat vreo 4-5 sali standard, cu un ecran "cat sapte elefanti pusi unul peste altul" si un efect 3D cum sigur nu ati mai experimentat pana acum. In total, salile insumeaza 4300 de locuri.
Pe langa faptul ca este cel mai mare cinematograf din Romania, la Cinema City Cotroceni veti dispune si de "tehnologie de ultima generatie intr-un mediu premium": proiectoare Kinoton, sisteme de sunet surround Dolby Digital, utilizand boxe JBL siQSC, precum si cel mai revolutionar sistem digital de proiectie 3D
panorama 5
Foto: Cinema City
Inauntrul cinematografului veti gasi si doua baruri si o cafenea la care sa va asteptati prietenii sau sa beti o cafea daca ati ajuns mai devreme la proiectie. Datorita numarului foarte mare de sali, veti avea de ales dintr-o gama foarte larga de filme, practic toate filmele noi si de interes. Cinema City se va deschide in fiecare zi de la ora 11:00, iar ultimul spectacol va incepe la ora 23:00 de duminica pana joi si de la 00:30 vineri si sambata.
Pretul unui bilet pentru filmele pe 35 mm incep de la 15 lei si in functie de ora, zi si varsta pot ajunge pana la 24 de lei, iar premierele la 26 de lei. La filmele 3D cel mai ieftin bilet este de 24 de lei, exceptand elevii, studentii si pensionarii, care beneficiaza de reduceri, iar cel mai scump poate ajunge la 32 de lei.    
1
Foto: Cinema City
In Cinema City Cotroceni veti mai gasi, spuneam, si trei sali VIP, dotate cu fotolii din piele si bufet gratuit nelimitat cu jumatate de ora inainte de inceperea filmului. Pretul este de 50 de lei de luni pana joi si 57 de lei la VIP 3D, iar in week-end pretul unui bilet este de 60, respectiv 68 de lei.
Sala vip
Foto: Cinema City
Atractia principala ramane IMAX-ul, o experienta pe care toti pasionatii de film ar trebui sa o incerce. Preturile biletelor nu sunt atat de mari cum se specula pana acum:

  • luni-joi inainte de ora 17:00 costa 17 lei, dupa 17:00 costa 19 lei
  • in week-end costa23 de lei inainte de 17:00 si 24 de lei dupa

pentru copii sub 10 ani, biletele costa 17 lei. Exista si oferte speciale: grupuri scolare de peste 50 de persoane platesc 12  lei, cele sub 50 platesc 13 lei; si, pentru ca organizatorii s-au gandit la toate, exista si bilete pentru familie (2 copii + 2 adulti) la 68 de lei.
Filmele IMAX DMR 3D (de genul Avatar, pe care-l vom putea vedea pe 18 decembrie)  vor avea alte preturi, de la 24 de lei pana la 34 de lei.
    

IMAX
Foto: Cinema City
Cei care suspecteaza ca IMAX-ul ar fi cam aceeasi mancare de peste ca un 3D se inseala. Un 3D da adancime, pe cand IMAX-ul te pune chiar in film, cam ca diferenta dintre o carte scrisa la persoana a treia si una scrisa la persoana intai, daca vreti. La vizionarea de presa de la Into the Deep nu putine erau mainile indreptate spre ecran pentru a prinde pesti sau pentru a atinge padurile de vareci. Va asigur ca veti avea exact aceeasi reactie.
Biletele la IMAX pot fi rezervate si pe net, dar atunci cand faceti acest lucru nu trebuie sa tineti cont de locul din sala, pentru ca din orice loc filmul se vede la fel; chiar daca e proiectata pe ecran, imaginea se formeaza undeva in fata pieptului spectatorului.  
Mai trebuie sa stiti si ca in primele minute vi se poate face un pic rau, mai ales daca aveti rau de masina, de mare sau inaltimi, dar daca inchideti un ochi senzatia trece instant, pentru ca la fel dispare si efectul puternic de 3D.
Deocamdata, la IMAX nu pot fi vizionate decat doua documentare: Lumea din adancuri si T-Rex. Inapoi in Cretacic. Daca aveti de ales intre cele doua, mergeti la primul, dar daca puteti, vedeti-le pe amandoua, pentru ca efectele IMAX sunt reprezentate diferit.  

Interior IMAX
Foto: Cinema City

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.