Noile radare auto

Autor: -

Zece maşini de poliţie echipate cu radare mobile nou-nouţe vor acţiona de luna aceasta pe străzile din Romania . Ele fac parte dintr-un lot de 2.000 de autovehicule cu care Ministerul de Interne vrea să dea o adevărată lovitură de imagine. Achiziţionate cu fonduri europene la preţuri, probabil, mult peste cei 70.000 de euro plătiţi pe actualele Loganuri de un fost guvern, noile maşini au în dotare aparate ce pretind a face parte din ultimele generaţii utilizate de poliţie în Europa.

Detectoarele de radar de pe piaţă se dovedesc inutile în faţa „radarului-minune” de pe noile masini, capabil să vizualizeze contravenienţii la 360 de grade, pe o rază de 1,5 kilometri.image Noile radare vor funcţiona pe toate tronsoanele de drum: cu o abatere de 10 km/ oră peste limita maximă admisă: de la 81 de km/oră, acolo unde limita e de 70 de km/oră, de la 101 acolo, unde limita e de 90 de km/ oră, şi de la 141 de km/oră pe autostradă.

Fabricate în Marea Britanie, acestea au camere video mult mai performante, ce au încorporate nu doar antenă radar, ci şi un dispozitiv GPS care menţionează precis unde acţiona aparatul. Şoferii vitezomani nu mai pot să susţină că viteza înregistrată de aparatera a maşinii de pe celălalt sens, pentru că noile camere au posibilitatea de a urmări separat fiecare sens de circulaţie.Camerele video au nu doar o optică performantă (26x, faţă de numai 18x, cât au cele actuale), dar sunt dotate şi cu sistem de filmare în întuneric (cu infraroşii), astfel că poliţiştii nu mai au nevoie să acţioneze noaptea doar în zone bine iluminate, pentru a putea observa numerele de înmatriculare ale maşinilor filmate.

Dacă vreun sofer e recalcitrant, aparatul permite în registrarea audio şi în exteriorul maşinii, aşa că va obţine doar o altă probă împotriva lui.

Despre noile masini ale politiei aflam ca sunt Dacii Logan break, cu motoare 1,5 dci de 85 CP, dotate însă cu geamuri electrice, ABS şi… aer condiţionat, pentru ca poliţiştii care stau vara la pândă să nu mai dispere de cald în maşini. Blocurile optice de pe capotă – echipate cu sirenă, girofar şi proiectoare – includ şi difuzoare de 100 W, astfel încât şoferii din trafic să nu mai poată susţine că n-au auzit când au fost somaţi să tragă pe dreapta. Fiecare astfel de maşină va avea în dotare etilotest, staţie de emisie-recepţie fixă şi mobilă (astfel încât un membru al echipajului să poată să discute cu colegul său din maşină), dar şi un set de cauciucuri de vară şi altul de iarnă.

Si o surpriza placuta aflam in EVZ ca radarele fixe nu o sa mai functioneze prea curand.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

1 Comentariu to Noile radare auto

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*