Ai grija cum vorbesti cu politistul

Autor: -

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, o ordonanta care prevede modificarea Codului penal astfel incat infractiunea de ultraj asupra politistilor, adica lovirea sau orice acte de violenta impotriva acestora, sa fie pedepsite cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani, eliminandu-se alternativa privind pedeapsa cu amenda, informeaza Hotnews.Camera Deputatilor este forul decizional in aceasta privinta.
Deputatul Lucian Bode a precizat, in plen, dupa vot, ca prevederea in cauza va duce la descurajarea acestor infractiuni, iar procurorii nu vor mai avea motiv sa propuna pedeapsa cu amenda.
De asemenea, ordonanta are in vedere majorarea cu jumatate a pedepselor pentru infractiunile care sunt savarsite asupra judecatorilor, procurorilor, organelor de cercetare penala, executor judecatoresc, jandarmi, politisti si militari.
Insulta, injuraturile sai gesturile obscene manifestate la adresa acestor categorii profesionale va fi pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la un an

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*