HDR pe Iphone si nu numai

Autor: -
High Dynamic Range (HDR) reprezinta practic o solutie software pentru a obtine poze de o calitate cat mai apropiata de ceea ce vedem cu ochiul liber, fiind doar o solutie software ce nu compenseaza lipsa unui obiectiv mai bun. Functia HDR face practic 3 poze cu expunere diferita si le combina pentru a crea imagini de o calitate cat mai apropiata de realitate.

Din pacate functia HDR nu e la fel de utila si in zonele cu luminozitate scazuta, defapt nici o camera de telefon mobil indiferent de software-ul de procesare foto, nu e in stare sa faca poze extraordinare in conditii de luminozitate scazuta. Functia HDR este disponibila si pe Iphone 3g/3GS.
Steve Jobs a prezentat functia de HDR ca si cea mai mare inventie de la roata incoace, dar cei de la Mobilissimo au descoperit ca nu este cazul.Functia HDR a fost deja prezentata de Nokia si, tehnologia exista din 1850 si esta creditata lui Gustave Le Gray.
Pe internet circula ultimul experiment HDR efectuat cu doua Canon 5D, camerele fiind setate la +/-2EV:


HDR Video Demonstration Using Two Canon 5D mark II’s from Soviet Montage
via engadget

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*