Orange trece 3G pe 900Mhz

Autor: -

Orange Romania va incepe, in primul trimestru din 2011, lucrarile la dezvoltarea retelei prin intermediul cărei vor fi furnizate servicii de comunicatii de generaţia a treia (3G) în banda de frecventa de 900 MHz, utilizata in prezent pentru GSM.

Miercuri, in cadrul galei revistei Comunicatii Mobile, Dorin Odiatiu, directorul de marketing al Orange Romania a reamintit ca operatorul a realizat teste in mai multe zone din tara fara a da mai multe detalii. Dezvoltarea retelei 3G in banda de 900 de MHZ va incepe in primul trimestru din 2011, iar lansarea comerciala a acestor servicii se va face treptat pe masura ce se vor finaliza lucrarile, a mai explicat acesta.

"La finele anului 2009, Orange Romania a facut o serie de teste în zona oraşului Cluj-Napoca, care au fost un succes. In primul trimestru al anului viitor, vom incepe lucrarile la dezvoltarea retelei 3G în baza licentei GSM si vom lansa serviciile din punct de vedere comercial în diverse zone pe măsură ce vom finaliza reteaua",

Comparativ cu banda de 2100 MHz alocata in prezent pentru servicii 3G, folosirea unor benzi mai joase permite operatorilor ca la aceleasi investitii sa ofere o acoperire mai mare, tehnologia fiind mai potrivita pentru extinderea acoperirii 3G in mediul rural si in zonele izolate.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Comentarii to Orange trece 3G pe 900Mhz

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*