Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Socializarea pe lumea cealalta

2 min read

inmormantare tigani 1
Social media in Romania mi se pare ca sta prost rau de tot, sau daca respira, o face la nivel de facebook si atat. Forumurile s-au demodat, foursquare, twitter rezista cu o mana de oameni, noroc ca mai exista un beer meet ceva, dar despre social media discuta alte persoane la conferintele lui manafu. Stai putin si te gandesti daca toate mijloacele noi de socializare si comunicare ar ajunge la toata prostimea.
Ce faci cand moare cineva din familia ta, sau tu?
Iti inchide cineva Facebookul? iti schimba cineva relationship statusul? Ce se intampla cu abonamentul la telefonia mobila? (singurul lucru pe numele meu, aviz ascultatorilor) Va veni cineva sa iti ia telefonul inapoi?
Odata cu mecanismele invechite si pagane de inmormantare apare si o alta componenta de socializare. Lumea nu se mai intalneste sa-l comemoreze pe cel plecat, ci se intalneste sa discute despre problemele cotidiane sau de cum se imbata si cu cine umbla mortul si in mare parte sa socializeze.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Cum ar fi ca atunci cand ti se prezinta nu stiu ce verisoara din neam sa te apuci sa faci schimb de carte de vizita folosind pokenul sau sa ii ceri contul de facebook ca poate mai vorbim.
Cum ar fi sa updatezi statusul pe facebook spunand ,,La ingropaciune” sau pe messenger ,,DND am treaba cu mortu”.
Dar mai intai de toate poate vrei sa iti organizeze cineva intalnirea la inmormantare cu ajutorul Inviteme (nu a fost lansat inca) o firma iti poate crea o invitatie la evenimentul inmormantarea mea si iti poate afisa si locatia pe google maps si pagina de facebook a evenimentului si toate adresele si numerele de contact. Poti sa gasesti o oferta de tip groupon pentru sicrie (daca se inscriu 100 de morti se face o reducere de 80%) sau o oferta incinerare a mortului astfel ajuti si natura si pe cei indoliati scutindu-i de costuri inutile.
De asemeni poti cauta pe net unde este cea mai ieftina coroana de flori, chestia asta am pus-o in practica si am gasit o florarie la Baba Novac.
Sau cand ajungi la biserica din coltul strazii sa dai check-in pe foursquare si sa observi cu stupoare ca nu exista biserica in baza de date, ceva agravant iesi din biserica sa prinzi semnal gps sa introduci bine locatia, ba mai mult scrii si ceva tips, aici se face cea mai tare ingropaciune din sectorul 6.
Pe twitter ar trebui sa faci un hashtag de genul #moarteamea si toti sa dea retweeturi cu Dumnezeul sa-l odihneasca!
Poate comunitatea creeaza un fanpage unde lumea sa posteze urarire de bun venit pe lumea cealalta, am vazut ca la Huidu se posta la greu pe wall-ul emisiunii.
Pe langa ce scrii pe coroane si pe cruce, ai putea sa scrii un mesaj virtual, din partea lui maricica RIP ma men. Acest mesaj il poti ,,scrie pe cer” cu ajutorul google maps si il poti vizualiza pe telefonul tau iphone sau android daca te aflii in zona mortului.
Mai poti aranja un tweetmeet pentru parastas.
Dar ce vom face in viitor cand o sa exista facebook places in Romania? daca intri pe aplicatie dupa un Iphone si te localizeaza instant unde te aflii, cum va reactiona neamul cand va ajunge acasa si va observa ca fix in momentul slujbei tu citeai virgo horoscopul?
Pe modelul nunta in direct si antrenamente de fotbal online, se va putea face si inmormantarea online? Pentru ca la Vodafone ai cea mai mare acoperire si pe lumea cealalta? (nu ca nu s-ar fi transmis in direct pe OTV inmormantarea Madalinei Manole).
Oricum un live stream din cavou folosind un webcam si ustream, mi se pare cea mai ieftina solutie, pentru una profesionista se recomanda Romtelecom Business Solutions ce iti ofera si alarma in caz ca se fura mortu.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Cred ca social media si toate canalele noi de comunicare si interactionare dintre oameni firme si din nou oameni in scurt timp vor crea multe probleme societatii. Si in final tot am o neclaritate ce se intampla cu conturile mele de social media dupa ce mor?
pozele furate de aici.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.