Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Facebook places vs foursquare

1 min read

facebook foursquare
facebook-foursquare-8917124
De o saptaman in Romania s-a lansat mult asteptatul serviciu de la Facebook, ce ar fi trebuit sa se lanseze inainte de Craciun precum ni se promisese la Ronewmedia
face-300x180-6936189Ce aduce nou Facebook Places:
-Un simplu check-in cu posibilitatea de a tag-ui prietenii cu care esti impreuna cu un comentariu, dar fara posibilitatea de a adauga si o poza.

-Posibilitatea de a „da” like locatiei si de a adauga detalii, insa nu ai categorii stricte asemeni Foursquare, utilizatorul putand adauga categoria bloc.

-Posibilitatea de a comenta si a da like statusului geolocalizat.
-Pe aplicatia de iPhone poti afla ruta pana la locatie cu ajutorul Google Maps.
Ce ofera Foursquare:
-reompensarea utilizatorilor prin titluri de primari sau diferite insigne, acestia fiind motivati sa dea check-in-uri peste tot.
-posibilitatea de a uploada poze cu locurile in care ai dat check-in. Poti avea o amintire dintr-un anumit loc, sau poti scrie o recomandare (tips) a unui loc insotita de o poza. Dezavantajul functiei de upload a pozelor pentru utilizatori va fi acela ca traficul de date ce se va mari.
oferte speciale in anumite locati la atingerea unui numar de check-in-uri.
-categoriile definite succint: baruri, hoteluri, banci, cinemauri, baza de date cel putin in Romania fiind mult mai dezvoltata decat in Facebook Places.
Personal o sa folosesc Foursquare-ul, deoarece am integrate la un loc retelele sociale Facebook si Twitter si nu pot renunta la prietenii deja existenti in Foursquare. Pentru a trimite check-in-ul si pe Twitter, am nevoie de sincronizarea contului de Facebook cu Twitterul si nu doresc ca toata lumea de pe Twitter sa afle ca am adaugat o poza noua, la care oricum nu au acces pe Facebook. Probabil ca atunci cand Facebook Deals va fi implementat si in Romania, poate m-as gandi de doua ori ce aplicatie sa folosesc. Totodata cred ca un user social media addicted va folosi un instrument complet precum Foursquare sau Gowalla.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.