Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Tableta Huawei S7

2 min read

DSC03663 thumb 5B2 5D

Fiindca tot suntem in febra iPad 2, Evomag s-a gandit sa ma detaseze de la subiect propunandu-mi o tableta cu Android si functie de telefon. Tableta vine ca o alternativa la iOS, multe persoane fiind mai familiarizate cu sistemul Android decat cu iOS-ul. Huawei a lansat pe piata mai multe variante ale tabletei S7, o varianta branduita fiind lansata in Romania si de Orange, difentele intre acestea constand in frecventa procesorului si a tipului de eran capacitiv sau rezistiv.

dsc03663_thumb-5b2-5d-300x225-5309960

Tableta primita de la Evomag vine in pachet cu un cablu de date si incarcator, fara casti. Displayul de 7 inchi, are rezolutia de 800 x 480 pixeli, 256k de culori, iar ecranul este de tip rezistiv. Pe fata terminalului se gasesc in partea stanga cele 3 butoane specifice Androidului si senzorul de lumina, iar in partea dreapta se gaseste camera de 2mp ce permite si efectuarea de apeluri video, butoanele de raspuns/respingere, microfonul si un track pad senzitiv asemanator cu cel disponibil pe HTC Diamond.

Aspectul la prima vedere este de device solid, bine inchegat, avand in vedere si greutatea acestuia de 500 de grame. Pe spatele tabletei se gaseste capacul bateriei si kick stand ce sunt confectionate din metal, dar si lacasul pentru pencil. Bateria este de 2200 mAh ce permite functionarea deviceului maxim 2 ore conectat la internet. Tableta are o autonomie foarte mica, majoritatea telefoanelor concurand foarte bine la acest capitol. Pe partile laterale se gasesc difuzoarele stereo, mufa microusb, butonul power, tastele de volum, cititorul microSD si conectorul dock.dsc03655_thumb1-300x225-9299726 dsc03657_thumb5-300x225-3762445

Sub carcasa gasim un procesor Qualcomm Snapdragon ARM cortx A8 la 768 MHz, cu 256 mb memorie RAM, 8GB memorie interna, accelerometru, wi-fi b/g/n, bluetooth 2.1.

 dsc03653_thumb2-300x225-4915768

Cand il deschidem suntem intampinati de sistemul Android 2.1 si de 4 taburi (HOME, WEB, ENTERTAINMENT, COMMUNICATION si FAVORITES), fiecare tab avand cate 2 file la randul sau, iar pe fundal avem si live wallpapers. Tableta are preinstalate cateva softuri in germana A1, Handy Parken, Gutschein Box (programe in limba germana ce nu le-am testat) si aplicatia pentru Twitter, Twidroid  PRO cu care nu am reusit sa ma conectez.

Video Hands On

Tableta se comporta ca orice device cu sistem Android, nu sacadeaza in meniuri si cu backgroundul animat activ, se incarca repede la pornire.

Probleme au existat la incarcare, cand deviceul se incinge foarte tare si in browser deoarece nu are suport pentru java script, flash, html5 sau integrare youtube. Flash-ul si html5 nu reprezinta o problema, dar integrarea java scriptului sau a youtube-ului in browser mi se pare esentiala, avand in vedere ca si telefoanele cu Android 1.6 daca apesi pe un video youtube intr-un sait acesta va rula. Dupa cum puteti observa mai jos thumbnailul (imaginea de preview) videoului de mai jos se incarca, dar la apasarea pe imagine nu se incarca nici clipul si nici aplicatia nativa youtube nu se deschide.

 

Incercand sa aflu ce versiune de Android este instalata pe tableta am cautat si optiunea de update a softului, dar fara folos nefiind disponibila, fapt ce m-a dus cu gandul ca nu va exista un update la Android 2.2.

Puncte tari:

-functia telefon

-memorie interna mare 8gb

-conector dock

-rezistent

-redare video HD 720p

Puncte slabe:

-touchscreen rezisitiv, ce la apasare iti da impresia ca ai apasa pe o punga cu aer

-lipsa java scriptului, flash-ului si a integrarii youtube in browser

-home screen doar in modul landscape

-bateria

-camera modesta

-greutatea

-GPS

-nu se incarca prin USB

-lipsa functiilor de a crea un hotspot wifi si functia de modem.

Concluzii:

Utilitate tabletei o vad mai mult ca o rama foto digitala, de birou sau ecran pentru vizionarea filmelor HD (suportand redarea filmelor 720p) avand un stand integrat. Experienta pe internet este destul de satisfacatoare datorita ecranului rezistiv ce te obliga sa folosesti pixul si a lipsei modului java script. 

Tableta Huawei S7 o puteti achizitiona la pretul de 1.199,00 Lei.

Daca nu va surade aceasta tableta puteti alege alte tablete de pe saitul Evomag.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.