Orange HD Voice – cum functioneaza

Autor: -
Orange a lansat de curand HD Voice. Prin intermediul acestui serviciu, clientii pot beneficia de o calitate imbunatatita a sunetului prin eliminarea sunetului din fundal calitatea fiind asemenatoare apelului prin Skype.
Tehnologia este disponibila doar in aria de acoperire 3G si este nevoie de un telefon compatibil Voice HD.
Telefoanele din portofoliul Orange care suporta aceasta tehnologie sunt Samsung Galaxy Mini, Nokia E5 si Nokia N8. Cei ce au achizitionat unul din aceste telefoane pot actualiza online softul pentru a beneficia de serviciu.
Ce inseamna Voce HD in spatele marketingului:
Serviciul a fost lansat in premiera mondiala in septembrie 2009 in Moldova si in ianuarie 2010 in Marea Britanie. Codecul folosit este WB-AMR (Wideband Adaptive Multi-Rate) pe latimea de banda de 50-7000Hz in comparatie cu codecul AMR folosit in prezent in reteaua 3G cu o latime de banda cuprinsa intre 300-3400Hz.
In timpul unei convorbiri telefonice prin telefonia clasica sunt preluate 8000 de secvente ale sunetului pe secunda, fiind astfel eliminata o mare parte din spectrul complet de sunete pe care o persoana le aude in timpul unei conversatii. Prin HD Voice se dubleaza numarul de secvente pe secunda, reusind sa se preia 16.000 de secvente, dar se si eliminina sunetul din fundal.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*