Acces pe baza de SMS la metrou

Autor: -

metrorexOrange anunta primii, Vodafone dupa, tarifele sunt identice, de unde trag concluzia ca exista un parteneriat intre ambele companii. Metoda este destul de complicata, trebuie sa trimiti un SMS la un numar de telefon, dupa care sa suni la un alt numar si sa apropii difuziorul telefonului de un aparat special instalat in anumite statii de metrou. Prin urmare la Vodafone daca doresti 1 calatorie trimiti un SMS la 7477, pentru 2 calatorii SMS la 7495 si pentru 10 calatorii SMS la 7490. La Orange din comunicat reiese ca poti trimite SMS doar pentru 2 sau 10 calatorii astfel pentru 2 calatorii trimiti SMS cu textul 2C, iar pentru 10 calatorii SMS cu textul 10c la numarul 7477 sau la 1700. Nu inteleg cum poti trimite la ambele numere si nu se specifica nicaieri ce mesaj trebuie sa trimiti pentru o calatorie la Orange. Pentru verificarea calatoriilor disponibile poti trimite un SMS cu textul INFO la 1700.

Costul perceput de operatorii este acelasi si pentru Orange si pentru Vodafone, astfel 1 calatorie costa 0.50 euro, 2 calatorii 0.90 euro, iar 10 calatorii 2.20 euro.

Accesul in statie se va face printr-un apel gratuit la numarul 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate.

Serviciul este  disponibil in statiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozavesti si Politehnica.

Nu inteleg de ce nu se apeleaza la solutia QR-code, fiindca cei ce vor folosi serviciul sunt sigur ca nu vor fi cei cu telefoane entry-level. Solutia totusi poate fi salvatoare cand nu ai un card special de acces la metrou sau bani cash.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*