Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Review Samsung GALAXY Note

3 min read

Note

Telefonul se simte foarte bine in mana. Parca e mai bine construit chiar si decat Samsung Galaxy SII, dar cumva inferior lui Samsung Galaxy Nexus. In partea superioara ecranul este inconjurat de o banda de plastic asemanatoare celor de pe iPhone 4.

Samsung Galaxy Note (GT N7000) a deschis usa catre o noua era a gadgeturilor, fiind primul telefon cu dimensiunea de 5.3 inch ce nu are nici ecran capacitiv, nici senzitiv.

Design, constructie

note-8095294Dimensiunea si rezolutia ecranului sunt un mix pe cinste. Nu este retina, dar este mai bun decat al SGS II, iar AMOLED-ul isi arata inca o data suprematia.

Ecran ce are o rezolutie de 1280*720, nu este nici capacitiv, nici rezistiv. EMR (electromagnetic resonance) este o noua tehnologie ce permite tastarea atat cu degetul cat si cu stylus, tableta fiind construita in colaborare cu producatorul de tablete grafice WACOM. Stylusul S-Pen nu functioneaza pe butoanele integrate. S-Pen este un stylusul special ce actioneaza prin rezonanta magnetica la apasarea butonului de pe stylus. De exemplu cand apesi pe buton si misti S-Pen-ul de la dreapta spre stanga, NOTE-ul va efectua functia butonului back. Pentru print screen S-Pen-ul trebuie actionat prin acelasi buton in centrul Note-ului si mentinut pentru 1-2 secunde.

Baterie

In ciuda dimensiunilor mari ale ecranului 5.3 inch, este foarta subtire si usor, iar bateria este de 2500 mAh. Bateria tine 3 zile, fara SIM daca te joci moderat pe el – cateva ore pe zi. Este primul telefon cu Android ce a reusit sa ma tina aproape o zi jumatate folosind conexiunea de internet mobil in continuu.

Aplicatii

Calendarul are fonturi speciale si cred ca este cea mai potrivita aplicatie pentru acest ecran. Si cea mai functionala. Poate afisa task-uri, intalniri, programari pe an, luna, saptamana. Totul este la vedere in calendarul Galaxy Note. In mesaje poti adauga ca atasament notite din S Memo sau coordonatele tale din Google Maps. In timplul apelului poti accesa foarte usor notitele apasand de 2 ori pe ecran cu S-Pen-ul. Print Screen-urile se pot face foarte usor cu ajutorul stylusului, iar imaginile pot fi trimise la fel de usor mai departe, deja editate – o functie care nu este disponibila pe iOS si pe care as vrea sa o vad implementata chiar si fara stylus.

sc20111124-164204-3-300x187-8427196

Jocuri

Daca Angry Birds creeaza dependenta in randul tinerilor, atunci Crayon Physics te va determina sa iti cumperi un Note. Urmareste filmul de mai jos si ai sa intelegi de ce.Multimedia

S-Pen-ul are si o alta utilitate in afara jocurilor si a navigarii prin meniuri. Cu S-Pen poti crea adevarate opere de arta, mai jos puteti vedea un desen al fostului meu coleg, Robert Dascalasu.


Galaxy Note are implementat un sistem audio 5.1 surround, WOW 😐 nu stiu pe cine ar influenta in decizia cumpararii acest feature. Camera foto este de 8MP, iar la vizualizarea pozelor poti face zoom pe poza tinand doua degete pe ecran si in acelasi timp inclinand telefonul in fata sau in spate, zoom-ul realizandu-se cu ajutorul gyroscopului.

Playerul audio nu este cine stie ce… cam simpla pentru un device multimedia.
Recunoasterea vocala – altfel spus scrierea dupa comanda vocala este impresionanta. Programul desparte singur cuvintele si aproape ca a reusit sa tina pasul chiar si atunci cand cantam (deci nu vorbeam cu tonalitatea si cadenta normala).

Browser-ul este rapid, dar nu chiar ca in ICS 4.0. Totusi, la fiecare pagina cu flash incearca sa imi recomande cumpararea Skyfire… ceea ce este destul de stresant. De fapt, dispozitivul afiseaza fara probleme continut/videoclipuri flash – fara a fi in vreun fel ingreunata navigarea.
Totusi, TouchWiz-ul de la Samsung este bunicel. Avem Social Hub care este interesant, dar nu acelasi lucru il pot spune despre Readers Hub care are termeni si conditii ce trebuie acceptati inainte de a putea folosi aplicatia.
Social Hub-ul, locul unde gasesti toate noutatile de pe retelele sociale, desi extrem de util (prezent initial in HTC Sense ca Social Stream, adoptat ulterior si de WIndows Phone 7) – are cateva minusuri: nu permite aflarea informatiilor despre profilul utilizatorilor din stream, nu permite urmarirea discutiilor legate prin hastag-uri pe Twitter, nu permite adaugarea de favourite… etc.. in concluzie o aplicatie utila, o solutie pentru cei ce vor un widget de social media, dar destul de simpla.
Bug-uri:

sc20111126-193819-300x187-5885880

Degeaba telefonul are noise reduction daca nu poti face poza in timp ce vorbesti la telefon. Acest bug a fost rezolvat odata cu trecerea la ICS.

Tastatura

Cea mai interesanta experienta am avut-o insa cu tastarea pe tastatura marita. Fiind obisnuit cu tastatura mica de pe iPhone, o data ce am trecut la ecranul gigant, experienta a devenit mult mai fluida. Se tasteaza mult mai repede pe o tastatura de dimensiunile acesteia. Procesorul abia tinea pasul cu viteza cu care scriam. In afara de faptul ca scriam mai repede scriam si cu mai putine greseli. Bnauiesc ca daca as scrie mai multe zile doar pe Samsung Galaxy Note nu as mai avea greseli deloc.

Concluzii

Tableta se misca foarte repede, dar este pacat ca are doar Android 2.3.5. Cu Android 4.0 ar fi fost complet alt dispozitiv – multitasking vizual, meniuri contextuale inteligente, design al home-screen-ului si al paginii de aplicatii mai bune. Pe cealalta parte cu Android 2.3.5 este mai stabil, are instalate aplicatiile Samsung preinstalate (precum SocialHub) si suportul Flash.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
3 min read