Site mobil pentru numarul 0SALVAMONT

Autor: -
Romania nu se afla harta aplicatiilor ce ofera informatii despre starea partiilor (decat partiile din Poiana Brasov), singura modalitate de a afla care este stratul de zapada de pe partiile din Romania fiind widgetul furnizat de ANM.
In urma cu 1 an de zile observam la telescanul de pe Valea Dorului, din Sinaia, o reclama Vodafone la serviciul 0SALVAMONT, in care se specifica ca pot afla la numarul de urgenta si informatii legate de starea partiilor. Nu as fi apelat de fiecare data cand mergeam la munte la numarul de urgenta pentru a afla daca functioneaza telecabina din Sinaia, deoarece as prefera sa las libera linia pentru oamenii care chiar au nevoie, asa cum ar trebui sa facem toti si cu serviciul 112. Am folosit in schimb de multe ori numarul de telefon 0244310240, de la Teleferic Sinaia pentru a afla informatii despre starea partiilor si telecabina.

Vodafone se implica in continuare in parteneriatul cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania ce inceput inca din 2004. Astfel Vodafone a creat un site pentru mobil m.0SALVAMONT.org unde pasionatii de munte pot afla noutati legate de vreme, avertizari, avalanse, cat si informatii legate de cabane si traseele montane.

Am ramas placut surprins cand am aflat de existenta acestui mobilesite, mai ales ca am propus ca idee de aplicatie in concursul Orice se poate, o aplicatie care sa imi afiseze informatii legate de starea partiilor.

IMG_1895
Entuziasmul a disparut cand am intrat pe site la sectiunea dedicata partiilor de ski si nu am gasit decat informatii legate de vreme, desi cand am apasat pe linkul Prognoza extinsa am fost trimis pe site-ul vreamea.meteoromania.ro, site ce furnizeaza si informatiile din widgetul cu starea partiilor, dar nu ofera detalii despre stratul de zapada.

Este pacat ca un astfel de mobilesite ce ofera informatii foarte utile iubitorilor de drumetii sa nu ofere si date legate de stratul de zapada de pe partii si daca sunt sau nu practicabile. Romania o duce foarte prost la capitolul instalatii de cablu si partii, cum am mai scris si aici, dar Romania are un mare avantaj, serviciile de urgenta fiind foarte bine puse la punct. Sper din suflet ca cineva sa citeasca aceste randuri si imbunatateasca acest mobilesite.
Pe langa sectiunea ski, exista o sectiune de stiri, unde poti afla informatii de ultima ora legate de traseele montane si nu numai. Cea mai utila functie a mobilesite-ului este sectiunea Intreaba Salvamont unde poti pune intrebari fie dispeceratului national, fie salvamontului local. Am pus o întrebare legata de starea partiilor din Sinaia si mi s-a răspuns prompt in aproximativ 2 ore, primind un mail in care am primit linkul cu raspunsul la intrebare.

IMG_1896IMG_1898IMG_1897IMG_1886

Vodafone desfasoara un concurs prin care ofera un smartphone Motorala Defy+ perfect pentru drumetii. Concursul se desfasoara pe mobilesite-ul m.0SALVAMONT.org si poti participa la tragerea la sorti daca pui o intrebare unui dispecerat salvamont.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*