Cum isi trateaza Orange abonatii ce trec la cartela prepay

Autor: -

Daca ai cost suplimentar si soliciti rezilierea contractului impreuna cu trecerea la serviciile prepay, timp de minim 1 (o) zi, numarul de telefon SE DEZACTIVEAZA DIN SISTEM pana la platirea restantelor datorate. Perioada de minim o zi este datorata calcularea si emiterea facturii de catre sistem.

In cazul meu am observat pe ecranul telefonului mesajul no service, am scos cartela am introdus-o in alt telefon si nimic. Am accesat site-ul orange.ro la sectiunea contul meu, pentru a vedea daca mi s-a dezactivat cartela sau daca numarul a fost transfert pe prepay. In pagina site-ului am gasit mesajul ,,numar inexistent”.

orange 2

Orangeorange1

 

Observand dezactivarea numarului din sistem, am fost la o reprezentanta Orange si am prezentat situatia, cum cerusem prin telefon rezilierea contractului si trecerea la cartela prepay, crezand initial ca operatorul din call-center ar fi inteles ca doresc inchiderea numarului. Reprezentantul din magazin m-a asigurat ca trecerea catre prepay s-a efectuat cu succes, dar ca trebuie sa revin in magazin, dupa o zi, pentru a plati toate restantele, in sistem neexistand vreo informatie referitoare la costurile mele suplimentare. Procesarea facturii dureaza o zi de la data facturarii si doar dupa platirea restantelor se reactiveaza numarul in sistem.

Nu imi vine sa cred pana unde duce nesimtirea celor de la Orange, de a mai percepe bani dupa ce numarul tau de telefon raspunde cu mesajul ,,numarul de telefon apelat nu este alocat” mai bine de 24 de ore. Inteleg sa ti se restrictioneze numarul de telefon pentru initierea apelurilor, pana la plata restantelor sau macar atentionarea in prealabil a clientului de situatia in care ar putea ajunge. 

Orange Romania inca percepe plata abonamentului in avans desi competitorii au renuntat la plata abonamentului in avans.

Avand si un numar pe Vodafone nu am fost foarte afectat, insa pentru un client ce a petrecut minim 2 ani in retea platind luna de luna un abonament (avand o situatie materiala stabila, nefiind neaparat student, neavand poate un alt telefon ca alternativa) mi se pare foarte neplacut.

Recomand utilizatorilor ce vor sa intrerupa un contract cu Orange, sa porteze numarul de telefon in oricare alta retea, deoarece procedura este gratuita, iar pana la solutionarea portarii numarului, clientul va primi din partea noului operator un numar provizoriu pentru a putea initia si primi apeluri, evitandu-se astfel situatii in care clientul sa nu poata comunica. Daca totusi vreti sa ramaneti pe prepay la Orange va recomand sa depuneti inainte de ultima factura o suma in cont ce ar putea acoperi costul suplimentar, urmand ca suma neutilizata sa fie trasferata sub forma de credit pe prepay.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

3 Comentarii to Cum isi trateaza Orange abonatii ce trec la cartela prepay

  1. Acelasi lucru se intampla si azi, angajatii Orange batand noi recorduri de nesimtire si incompetenta. Incercand fara succes transformarea in cartela prepay a 2 din cele 4 abonamente, voi incheia prin portarea in alta retea a tuturor celor 4 abonamente. Va fi o placere uriasa 🙂 Draga Orange iti dorim somaj in masa si un faliment cat mai dureros!

  2. Georgiana

    Se pare ca si in ziua de astazi se intampla la fel. Transformarea abonamentului in Cartela PrePay inseamna dezactivarea cartelei SIM. Dupa un apel la Orange in care operatorul ma asigura ca am o cartela activa (doar stie el mai bine … ce D-zeu.. vede in sistemul care nu functioneaza) si imi sugera ca telefonul meu ar avea o problema, dupa folosirea unui alt telefon, cartela ramane inutilizabila si inutila.
    Atata incompetenta rar mi-a fost dat sa vad . Am uitat sa mentionez ca sunt la a patra sau a cincea discutie in incercarea de a gasi o solutie potrivita inainte sa inchid acest abonament care a adus benefiii doar faimosului Operator de Telecomunicatii …
    Sper sa aiba cat mai multi clienti multumiti ca mine si astept cu nerabdare ziua in care vor da faliment.

  3. Azi trec și eu în alta rețea, ma pus naiba sa iau un telefon cu bonusul de 80 de cenți care ții da la încărcarea cartelei cu 6 euro,mi-a spus doamna de la Orange ca trebuie sa încarc cartela cu 6 euro pe luna timp de 6 luni dacă vreau sa iau telefonul cu bonusul de 80 cenți,aveam acumulați vreo 10 euro și telefonul costa 90 roni,îl luam pentru o bătrână,eu având cartela normala nu abonament, în a doua luna nu am încărcat la timp și mi-au blocat cartela plătind pentru deblocare 14 roni,am întârziat câteva zile,acum hoții după ce am plătit 6 luni îmi mai vine un plic cu o factura de 24 roni cică sa ma treacă din nou pe pripay, futuva-n gura de hoți.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*