Mediafax Talks about Mobile Banking

Autor: -

Photo 10.10.2012, 11 19 18Robert  Mihaljek – Business Development Manager Assesco SEE a fost singurul speaker care a prezentat ceva nou. Acesta a prezentat SF-uri pentru Romania, un studiu de caz despre tehnologia NFC, tranzactii prin aplicatia Bump care sunt disponibile in SUA, dar si metoda rudimentara de plata prin SMS.
Concluzia lui Robert Mihaljek este ca Romania nu este pregatita pentru NFC fiindca nu avem in primul rand telefoane cu NFC, iar piata este destul de sceptica la adaptarea noilor tehnologii. Tehnologia NFC va fi disponibila in Romania daca toate bancile vor inlocui toate cardurile existente cu carduri contactless. Reprezentantul BRD a infirmat existenta cardurilor cardless in Romania pentru publicul larg si a afirmat ca produsul exista doar pentru angajatii BRD si Orange, desi exista 50.000 de carduri cardless si 25.000 carduri pentru transportul in comun. Se pare ca nici BRD nu stie ce servicii are…

S-a vorbit de 3 milioane de utilizatori de smartphone-uri in Romania care asteapta cu interes serviciile de mobile banking pe mobil, dar nu s-a spus ca din acestia probabil doar 1 milion au traficul de date activat.

Andrei Cretu – Manager Consulting PwC Romania: aproximativ 800.000 de oameni (4% din posesorii de conturi bancare) folosesc internet banking-ul in Romania

Sorin Manea – Samsung Romania: Peste 10.000 de telefoane Samsung Galaxy SIII sunt vandute in fiecare luna in Romania.

Catalin Cretu – Director General pentru Romania Visa Europe recomanda bancilor sa impementeze sistemul de notificari pentru tranzactii atat pentru siguranta cat si pentru o mai buna gestionare a conturilor de catre clienti.

Token langa mobil

Inca ne aflam la stadiul in care trebuie sa umblam cu un token dupa noi pentru a accesa o aplicatie sau un site de mobile banking. Cred ca ar trebui mai intai sa folosim telefonul ca token si abia pe urma sa privim spre alte metode de plata. Aparent cei de la Unicredit sunt singurii care permit autentificarea doar printr-un PIN fix, fara token.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*