In ultimele zile m-am jucat cu varianta light a smartphone-ului Samsung Galaxy SIII. Spre deosebire de SIII clasic, Samsung Galaxy SIII mini are un ecran mai mic, jack-ul audio este mutat in dreapta, nu exista LED-ul cu care ne-am obisnuit pe modelele cu Android, iar bateria are doar 1500 mAh, dar face fata cu brio unei utilizari intense de aproximativ 18 ore.
La capitolul conectivitate Galaxy SIII mini poate atinge viteze de 14,4 Mbps fata de 21 Mbps, viteza pe care o poate atinge Galaxy SIII, iar camera a suferit un downgrade de la 8 Mp la 5Mp – rezolutie pe care o gasim si pe primul model din seria Galaxy S cu care se aseamana la caracteristicile de mai jos.
Rezolutia, marimea ecranului si slotul pentru SIM (
Samsung Galaxy SIII mini este foarte usor si sta foarte bine in mana. Tasta din mijloc este schimbata, tastele de volum au un mic joc, iar marginea ecranului este mai ridicata decat ecranul, protejandu-l de eventuale socuri.
Odata deschis pentru a fi configurat pentru prima utilizare, Samsung Galaxy SIII mini nu iti va mai oferi 50 GB pentru aplicatia Dropbox asa cum ne-am obisnuit pana acum pe noile modele Samsung. Tastatura este mai mica, iar utilizatorul poate intampina dificultati in utilizarea acesteia, dar exista si alternative in Google Play!
In ciuda faptului ca procesorul de pe Samsung Galaxy SIII mini lucreaza la o frecventa mai joasa (1 Ghz dual-core) decat Samsung Galaxy SII (1,2 GHz dual-core) acesta se misca foarte fluent pe Android 4.1 Jelly Bean impreuna cu interfata Nature UX portata de pe Galaxy SIII. Pe interfata adaptata sunt disponibile toate functiile de miscare de pe SIII (direct call, smart alert, etc) mai putin palm swipe to capture, palm touch to mute/pause si quick glance (care nu raspunde asa de bine nici pe SIII). Mai jos aveti si cateva rezultate in benchmarkuri:
Samsung Galaxy SIII mini este ideal pentru cei ce vor sa se bucure de experienta oferita de un Galaxy SIII, pe un device care pastreaza proportiile unui Galaxy S. Mai jos o mica comparatie cu iPod 5 (iPhone 5).