Orange lanseaza tehnologia HD Voice pentru apelurile intre Romania si Moldova

Autor: -

In 14 Mai a fost lansat serviciul HD Voice in Romania. Astazi Orange a lansat serviciul HD Voice international prin care clientii Orange din Romania si Moldova pot efectua apeluri prin tehnologia HD Voice intre cele doua tari. Orange Moldova a fost prima retea in care s-a lansat acest serviciu in 2009.

Pentrua folosi tehnologia HD Voice este necesar sa ai telefonul setat pe reteaua 3G si sa ai un telefon compatibil HD Voice. Tehnologia din spatele acestui serviciu se bazeaza pe un codec audio pe ~8 KHz.

Astazi Jean Francois Fallacher CEO Orange Romania, a confirmat ca iPhone 5 foloseste tehnologia HD Voice in spatele denumirii Wideband audio. In Romania s-au initiat 20 de milioane de apeluri prin HD Voice in Romania.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

1 Comentariu to Orange lanseaza tehnologia HD Voice pentru apelurile intre Romania si Moldova

  1. Rus Nelu Ioan

    Ce servicii mai lansează ăștia?Nu se simt puțin ..jenați că sunt încă în urmă față de alții la semnal???Pot sa-mi dea minute să vb si cu Obama sau pe lună…i-a întrebații..au acoperire sau vor să mai prostească lumea și pe mine de 17 ani la ei.Vorbesc în cunoștință de cauză,și anume:În Loc.Rogojel,Com.Săcuieu,jud.Cluj lor le apare că e semnal dar eu dacă merg acasă,unde locuiește mama mea pe marea firmă oranj sunt:::…DOAR APELURI DE URGENȚĂ!!!Sper ca cineva sa-i determine să pună un releu,ceva sau să vină la numărul 93 la Rus Maria,mama mea să să vadă ei calitatea semnalului.!

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*