Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Star Taxi–aplicatie de taxi functionala

1 min read

IMG 7334 thumb

img_7334_thumb-200x300-4477979Am avut mai multe probleme atat cu aplicatia Speed Taxi cat si cu taximetristii acestei companii, care imi reprosau ca au mers mai mult pana in locul de unde m-au luat decat am mers eu cu ei. Piata aplicatiilor de taxi cred ca deja s-a saturat, existand pe piata 9 aplicatii deja, insa aplicatia Star Taxi mi-a atras atentia.

Avand un serviciu pe perioada noptii, merg seara de seara cu taxiul acasa, iar ieri am mers cu un taxi al companiei CrisTaxi care raspundea la comenziile cerute prin aplicatia Star Taxi. Taximetristul avea pe bord un telefon Huawei care avea instalata img_7336_thumb-200x300-8064149o aplicatie speciala si un SIM de internet de la Vodafone.

Odata solicitata comanda de catre client, taximetristul selecteaza numarul de minute in care poate prelua comanda. Clientului i se va afisa pe ecran poza si numele soferului, compania de taxi si tariful practicat (numarul de recenzii este afisat, dar nu le poti citi inainte de aprobarea taximetristului). Odata ajuns la comanda taxiul poate trimite un buzz clientului, daca acesta nu se afla la locul indicat, iar clientul la randul sau il poate suna pe taximetrist.

img_7335_thumb-200x300-7877191Unicitatea acestui serviciu este internetul din masina. Pentru a te conecta la reteaua wi-fi (tethering prin telefonul Huawei) trebuie sa introduci parola star12345. Internetul merge destul de bine cu viteze de 4Mbps.
La finalul cursei clientul poate acorda o nota si un review taximetristului. Cred ca tot mai multi taximetristi ar trebui sa foloseasca acest serviciu mai ales ca taxa pe care trebuie sa o plateasca este de 1 euro pe zi. In viitor dezvoltatorii aplicatiei promit ca vor implementa si un serviciu prin care sa platim cursa direct de pe mobil din aplicatie, folosind cifrele de pe cardul bancar.

Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata din AppStore sau Google Play!, iar de curand am aflat ca a depasit numarul de descarcari al aplicatiei YouTube din AppStore.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.