Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

eChiosc–aplicatia care ar putea salva presa scrisa

2 min read

IMG 0006 25255B6 25255D

img_0006-25255b6-25255d-9621906eChiosc, este primul stand virtual de presa pentru iPad si iPad mini de productie autohtona, dezvoltat de Ascend NetSolutions. Aplicatia are o interfata asemanatoare cu cea a aplicatiei native Newsstand si o alta interfata asemanatoare cu a unui chiosc de ziare.

La momentul actual in eChiosc se regasesc peste 70 de publicatii de top din presa romaneasca:

Academia Catavencu, Arhitectura, Auto Bild, AutoExpert, Auto Motor si Sport, Auto Business, Avantaje, Aventuri la pescuit, Baby, Bravo, Bravo Girl, Beau Monde, Business Woman, Caminul, Capital, Top 300 Capital, Casa mea, Casa si Gradina, Casa Construct, Carticica practica, Ciao, Cosmopolitan, Domus, eCuisine Retete Fusion, EMC Magazin, Elle, Elle decoration, Evenimentul zilei, Esquire, Femeia, FHM, Forbes, Forbes Life, Forbes Top 500 Miliardari, Harper’s Bazaar, Joy, Kamikaze, Libertatea pentru femei, Lucru de mana, Lumea credintei, Lumea Monahilor, Mami, Manager Express (fosta AIDA), Marie Claire, Men’s Health, Millesime, Miresici, National Geographic, Pescar Modern, Planul casei mele, Practic – Draga mea pentru copii, Practic Idei pentru casa, gradina si apartament, Practic in bucatarie, Psychologies, Revista de Unelte si Echipamente, TV Mania, TV Satelit, The Marketer, Tabu, Spy, Story, Super Pescar, Sapte Seri, Unica, Viva, Villa Design, Ziarul Libertatea, Yacht Expert.

Cea mai interesanta functie a aplicatiei este ca poti citi primele 5 pagini ale oricarei publicatii prezente in aplicatie.

Aplicatia eChios isi rasplateste cititorii cu un abonament la revista preferata, prin lansarea concursului „Citeste si eChiosc te rasplateste” care se desfasura in perioada 01 – 25 martie 2013. Pentru a participa la concurs, utilizatorii trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa cumpere orice revista in perioada mentionata si, totodata, sa dea „Like” paginii de Facebook.
Cel mai fidel utilizator al nostru a descarcat pana acum 156 de reviste. In medie, sunt aproximativ 5 reviste descarcate de un utilizator. eChiosc reprezintă o modalitate prin care răsfoirea revistelor preferate se transformă într-o experiență multimedia deosebită.: cumperi si descarci publicatia, pe care o ai mereu in arhiva si o poti accesa chiar si offline, prin intermediul unei tablete iPad. Pe langa confortul  de citire aplicatia te ajuta sa te implici direct in scaderea numarului de pagini de hartie imprimata.„, a declarat Corina Dovinca, Project Manager eChiosc.

Cele mai descarcate publicatii din aplicatia eChiosc sunt: FHM, Auto Motor si Sport,Autobild dar Evenimentul zilei si Capital, recent intrate in chioscul virtual, cresc vertiginos in descarcari. Pretul publicatiilor variaza incepand cu 0.89 E (pretul minim impus de Apple) si este disponibil in detaliile revistelor si ziarelor, care se regasesc in cadrul aplicatiei. Abonamentele reflecta pretul real al publicatiilor.
Concursul “Citeste si eChiosc te rasplateste” se desfasoara online, in perioada 01 – 25 martie 2013 si se adreseaza tuturor persoanelor care vor cumpara cel putin o publicatie din aplicatia eChiosc in aceasta perioada. Regulamentul concursului este afisat pe site-ul oficial al aplicatiei. Premiul concursului consta intr-un abonament la o publicatie (ziar sau revista) la alegere, in functie de preferintele utilizatorului, dintre toate cele existente in aplicatia eChiosc pentru iPad.
Participarea la concursul “Citeste si eChiosc te rasplateste” presupune:
– Parcurgerea si intelegerea Regulamentului concursului, care se regaseste pe site.
– Crearea unui cont de utilizator in aplicatia eChiosc, care poate fi descarcata gratuit din App Store, (daca utilizatorul nu are deja un cont creat).
– Achizitionarea a cel putin o publicatie in perioada 01 – 25 martie 2013.
– Accesarea paginii de facebook a aplicatiei eChiosc si click pe butonul LIKE al acestei pagini.
Inscrierea in concurs se va face automat, in momentul cumpararii oricarei publicatii. Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti, iar anuntarea lui va avea loc in termen de 72 de ore de la incheierea concursului pe pagina de Facebook a aplicatiei eChiosc.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.