Aseara, HTC a prezentat in Romania cel mai nou smartphone, lansat cu o luna in urma, HTC One. Spun prezentat deoarece telefonul va fi disponibil in Romania dupa jumatatea lunii aprilie, momentan firma avand ceva probleme de aprovizionare cu unele module, productia fiind la 20% din capacitate.
Initial mi s-a parut ca s-a ales un moment foarte prost pentru a se lansa noul flagship HTC, cu 6 ore inaintea prezentarii rivalului Samsung GALAXY S4. Cand pe internet se faceau ultimele speculatii despre noile feature-uri care urmau sa fie prezente pe GALAXY S4, la ora 17:40 apareau concomitent 3 review-uri pentru HTC One, care fusesera programate pe unele din cele mai citite bloguri tech. Review-urile le gasiti aici, aici si aici. Bloggerii nu au avut mult timp la dispozitie sa testeze noul model, insa mi s-a parut foarte interesant cum agentia a apelat la NDA-uri pana in momentul publicarii articolelor.
Dupa primele tweet-uri date de HTC Romania, am inteles ca momentul ales pentru lansare a fost ales astfel incat sa corespunda cu meciul echipei Steaua, HTC One fiind telefonul oficial al competitiilor UEFA Champion League si UEFA Europa League.
Cel mai mult la HTC One imi place aspectul, materialul din care este facut si forma patratoasa la colturi.
Bataia intre producatorii de terminale Android se da pe campul inovatiilor software si entertainment, pe HTC One fiind introdusa o noua interfata Sense 5, care permite setarea de maxim 5 ecrane principale.
Functii speciale
Blinkfeed – un meniu principal asemanator cu aplicatia Flipboard in ceea ce priveste continutul, unde putem citi stiri din diferite domenii, sursele fiind prestabilite, neexistand posibilitatea de a adauga alte siteuri (RSS). Pe langa stirile furnizate de partenerii HTC: Reuters, The Verge, TechCrunch, UEFA.com, etc. se pot adauga si fluxurile retelelor de socializare Facebook si Twitter.
HTC Zoe – este o functie asemanatoare cu serviciul Vine, al Twitter, mult mai complexa. Zoe poate crea un colaj cu poze si sunete folosind pozele dintr-o anumita perioada de timp, efectele putand fi modificate.
O a doua functionalitate Zoe este inregistrarea unui clip de cateva secunde din care se pot extrage anumite cadre, filmul se poate derula inaine si inapoi, ulterior acesta putand fi partajat si pe retele de socializare. Filmele cand sunt partajate sunt stocate pe serverul Zoe pentru o perioada de 30 de zile si pot fi rulate de pe orice calculator si oprite pe un anumit cadru, la fel ca pe telefon. Zoe este foarte util pentru cei care practica sporturi extreme.
HTC Zoe vs Samsung GALAXY Camera – slow motion
Aici puteti urmari o inregistrare Zoe, iar mai jos vedeti aceeasi inregistrare facuta cu Samsung GALAXY Camera avand setat modulul slow motion.
HTC One la MWC 2013
Specificatiile complete le gasiti in cele 3 review-uri de mai sus, iar mai jos gasiti doua prezentari de la MWC 2013, prima facuta de catre un reprezentant HTC si a doua de un reporter tech:
Opinia specialistului:
Dupa ziua de astazi sunt curios care din cei doi producatori vor primi mai multa expunere in media.