Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Clever Taxi inlocuieste sistemul implementat de Ministerul Transporturilor pe Aeroportul Henri Coanda

58 sec read

De astazi, pasagerii care doresc sa comande un taxi în zona Sosiri din cadrul Aeroportului International Henri Coanda din Bucuresti vor putea folosi sistemul Clever Taxi. Astfel, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, în colaborare cu Clever Tech si avand sprijinul Orange, pune la dispozitia pasagerilor doua chioscuri cu afisaj digital touch screen ce folosesc sistemul Clever Taxi. Cu ajutorul acestora calatorii romani si cei straini vor putea comanda un taxi si vor fi preluati de acesta din zona Sosiri, taxiurile comandate avand acces in aceasta zona.

Chioscurile cu afisaj digital permit comandarea unui taxi in mai multe limbi de circulatie internationala si tiparirea unui bon cu detaliile privind compania de taxi comandata, numarul de indicativ al masinii, intervalul de timp estimat pana la sosirea taxiului, numarul de telefon al dispeceratului si adresa de e-mail pentru sugestii si sesizari.

Aceste chioscuri vor inlocui sistemul rudimentar prin care uneori un singur om prelua indicativul taxiului comandat si transmitea mai departe catre agentii de paza sa permita accesul taxiului comandat in parcarea aeroportului. Comenzile transmise prin sistemul Clever Taxi vor fi preluate cu prioritate de soferii taximetristi din Bucuresti afiliati celor 12 companii de taximetrie care participa in program.

Acest model a fost implementat si in mai multe cluburi din Bucuresti, spre exemplu compania Cristaxi are contract exclusiv cu cluburi precum Fratelli, Gaia etc. unde sunt montate tablete prin care se poate comanda un taxi.

Oferta este in permanenta extinsa si catre alte companii de taxi din Bucuresti. De la lansarea, in octombrie, a aplicaţiei mobile Clever Taxi au fost preluate si confirmate peste 1 milion de comenzi de taxi. Mai multe informatii despre aplicatie gasiti aici.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.