Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Cosmote intra in insolventa?

40 sec read

sigla cosmote
sigla_cosmote-6560128

Nikolai Beckers noul CEO Cosmote Romania, vine din partea Deutsche Telekom, iar prioritatea mandatului sau este fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote. Saptamana trecuta s-au facut noi modificari in board-ul celor doua companii insa calculele nu le-au iesit nemtilor. Despre fuziune si cand va avea aceasta loc am mai scris si aici.

Cosmote Romania de doua luni nu isi mai plateste furnizorii de telefoane mobile, telefoanele disponibile in magazinele Cosmote / Germanos fiind din stocul existent.

Deznodamantul il vom afla in doua luni, acesta fiind termenul limita pe care mai multi distribuitori l-au acordat companiei Cosmote pentru plata datoriilor.

Later update: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat astazi 24.07.2013, un credit de 225 milioane de euro – cea mai mare finantare primita in Romania in 2013 – operatorului telecom Cosmote.

Destinatia creditului va fi pentru plata reinnoirii licentelor si indeplinirea obligatiilor de plata pentru spectrul alocat serviciilor mobile 4G, precum si acoperirea unei parti din investitiile necesare dezvoltarii retelei.

Sa speram ca o parte va merge si pentru plata furnizorilor. Acestea fiind spuse observ cum toate site-urile au preluat acest comunicat fara sa-si puna intrebarea de ce era nevoie cu adevarat de acest imprumut.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.