Aplicatia ING Home Bank functionala pe 2 device-uri simultan

Autor: -

2013-03-03 13.31.48In cursul zilei de azi, aplicatia Home’Bank de la ING pentru device-urile cu sistem de operare Android si iOS a primit un update care promite ca va permite autentificarea in aplicatie folosind o parola prestabilita, astfel incat sa nu mai caram cu noi incomodul digipass (token) pe 2 device-uri simultan.

Mai jos gasiti pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va activa serviciul pe telefonul mobil. Versiunea 2.5 aduce cateva modificari:
– O noua functionalitate ce permite semnarea tranzactiilor si operatiunilor folosind parola si un cod unic primit prin SMS.
– Posibilitatea de conectare cu parola de pe mai multe terminale mobile (simultan 2 dispozitive)
– Lista editabila cu dispozitivele mobile inregistrate. Lista este accesibila accesand versiunea Home’Bank pentru desktop (meniul Setari > Acces Rapid > Dispozitive inregistrate)
Pe site-ul Homebank.ro de pe PC, accesez sectiunea Acces Rapid din partea stanga a meniului si incerc sa incep pasii pentru setarea parolei.

Incerc sa imi setez o parola formata din litere si caractere speciale, cum o am setata in contul de Paypal.
Pun bifa pentru termeni si conditii, dau sa trec la pasul urmator, cand primesc urmatorul mesaj:
image
Am inteles, trebuie sa pun parola numerica, dar de ce in aplicatia pentru Android mi se afiseaza tastatura QWERTY si pe iOS doar cea numerica (intrebare pentru programatorii aplicatiei) si mai ales de ce nu pot seta o parola folosind caractere speciala pentru o securitate sporita? Pun aceasta intrebare fiindca oricum mi se pare ca ma scarpin dupa ureche, fiindca eu trebuie sa tin minte username-ul de tipul sr1234567 si nu am cum sa setez propriul username, securizare zic sa fie.
Screenshot_2013-03-03-23-30-45Photo 03.03.2013, 23 33 59

Sa mergem mai departe, la pasul urmator mi se cere un nou cod pentru tranzactii, furnizat de digipass.
image

Il introduc si primesc mesajul de mai jos:
image
Screenshot_2013-03-03-22-59-58Formulare destul de vaga, pe langa codul de raspuns al digipass-ului? Pai ori a fost inregistrata parola si activata sau ce s-a intamplat? Am introdus parola primita prin SMS si nu a functionat, am reluat procedura pentru a mi se trimite parola prin SMS, deoarece am crezut ca trebuie sa introduc codul de raspuns corespunzator tranzactiei de mai sus; am reintrodus un nou cod de tranzactie furnizat de nenorocitul de digipass, am primit un alt SMS, iar toate codurile primite si introduse erau incorecte cand ma autentificam de pe telefon.
image

Intr-un final, cred ca m-am prins si procedura era urmatoarea: dupa ce ma autentificam normal, tot folosind autentificarea cu digipass, urma sa mi se ceara parola primita prin SMS, dar se pare ca nu voi mai ajunge pana la acel pas prea curand.
Screenshot_2013-03-03-23-30-14
Later edit:
Am reusit sa imi deblochez contul si dupa ce am mai semnat inca odata o tranzactie si dupa ce am introdus si codul primit prin SMS, am reusit intr-un final sa imi activez autentificarea prin parola setata. Cred ca am imbatranit ceva introducand atatea coduri…
Screenshot_2013-03-04-15-03-40

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*