Expozitie digitala de fluturi – proiect Samsung

Autor: -

Samsung Romania in parteneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa lanseaza prima expozitie digitalizata permanenta de fluturi, prin care publicul larg va putea avea acces, prin intermediul tehnologiei, la o selectie unicat de fluturi si exponate rare. Pentru digitalizarea colectiei, Samsung a pus la dispozitia Muzeului Grigore Antipa 8 tablete GALAXY Note 10.1, 6 Smart TV-uri de 55 inch, un Smart TV de 65 inch si un Smart TV de 40 inch.

Expozitia permanenta de fluturi se afla intr-o incapere la etajul 1 al Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si include atat zone de informare, cat si o zona interactiva, de creatie, prin care vizitatorii isi pot crea proprii fluturi. Ulterior, acestia pot exporta imaginea creata pe e-mail, pentru a o imprima pe obiectele preferate: pe insigna, umbrela, tricouri, etc. Practic, prin intermediul a trei display-uri Samsung este expusa, în versiune digitala, o colectie de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia.Printre exemplarele rare expuse se numara „Papilio elwesi Leech Specie”, o specie raspandita in cateva regiuni muntoase si relativ greu accesibile din sudul si sud-vestul Chinei sau „Lamproptera meges Zinken-Sommer”, specie diurna raspandita in sud-estul Asiei, din nord-estul Indiei pana in sudul Chinei, Vietnam, Laos, Cambogia, Indonezia si Filipine.

Pe langa colectia de fluturi rari, in sala de paleontologie a fost creat un cadru pentru realitate augmentata, unde fiecare se poate transpune in lumea dinozaurilor dupa celebrul exemplu aplicat al celor de la National Geographic.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*