Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Pages Feed – alternativa pentru un reach organic pe Facebook

1 min read

Pages2
pages2-300x78-3036273

Am observat, de pe 29 noiembrie, declinul reach-ului pe pagina de Facebook a blogului, iar daca in luna octombrie aveam reach organic aproximativ 3000 la o pagina cu 11.000 de fani, la sfarsitul lui noiembrie reach-ul ajunsese la cateva sute.

Facebook a modificat algoritmul de afisare a postarilor in News Feed, acum afisandu-se postari doar de la 2-3 pagini cu care ati interactionat foarte mult in ultimul timp (de exemplu, pagini unde ati comentat zilnic la postari cu concursuri). Gandindu-ne retrospectiv, Facebook a revenit la reteaua de socializare unde postai pentru prieteni, nu pentru consumatori. Daca nu doriti sa va faceti liste speciale pe categorii de domenii de interes, Facebook are un feed special doar pentru pagini – Pages Feed. Acesta se gaseste in sectiunea Pages si poate fi adaugat in sectiunea Favorites chiar si inaintea News Feed-ului.

Tot ce mai ramane acum este sa dati unlike la toate paginile irelevante de muzica, filmele, locuri carora le-ati dat like la un moment dat daca vreti sa gasiti continut premium intr-un singur loc pe Facebook, neamestecat printre statusurile prietenilor. Pentru brand-uri, daca vreti ca postarile voastre sa ajunga in vechiul News Feed printre statusurile prietenilor, atunci va trebui sa va promovati postarile, pe bani.

Nu cred ca oamenii vor adopta varianta Get Notification de la paginile favorite. Utilizatorii obisnuiti prefera browsing-ul clasic, in detrimentul RSS-ului, avand cateva ziare online si portaluri pe care le viziteaza zi de zi. Cel mai probabil, multi nu se vor complica creandu-si liste si vor intra manual pe wall-ul brandurilor favorite. Iar pentru varianta din urma, va trebui sa va prioritizati foarte bine subiectele de interes si sa faceti o ierarhie bine pusa la punct pentru brandurile pe care le urmariti.

Eu as recomanda educarea utilizatorilor de Facebook pentru a-si crea Pages Feed-ul doar cu paginile cu adevarat importante, astfel Like-ul si-ar redobandi din valoare.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.