Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Social Media Summit Bucuresti, editia a 3-a

1 min read

SMSBucuresti2
smsbucuresti2-7836523

Editia a 3-a a Social Media Summit Bucurest, mai pe scurt #SMSBucuresti are loc pe 19 Februarie pe parcursul intregii zile la hotelul Howard Johnson. Intrarea este ca de obicei libera pentru bloggeri si puteti solicita de aici o invitatie la eveniment. Pentru companii accesul este 60 euro + TVA.

Cine vine la #SMSBucuresti

Zoso, Mugur Patrascu – ar fi ceva sa se aseze impreuna la aceeasi masa, Adrian Botan si Nir Refuah – McCann/MRM, Alexandru Negrea, Manafu, Costin Cocioaba si Dan Dragomir.

PROGRAM SI TEME DE DISCUTIE

Retelele sociale nu inseamna doar niste website-uri. Inseamna trairea unor experiente. Social Media inseamna transparenta, incredere, autenticitate, expunere. Sa fii activ in social media inseamna sa fii transparent, sa dai ceva inapoi comunitatii.

09.00 – 10.00 – Inregistrare participanti
10.00 – 11.30 SESIUNEA 1: Tendinte in blogging

TEME DE DISCUTIE:
* Back to basics – Intoarcerea bloggerilor la scris – storytelling, opinii si texte valoroase, long is the new black. De ce textul scris va continua sa fie relevant pentru utilizatorii de internet? Rolul bloggerilor ca si creatori de continut.
* Profesionalizare prin specializare  – La zece ani de la aparitia fenomenului, blogosfera romaneasca trebuie sa se intoarca la esente si, in anumite situatii, sa se reinventeze. Cea mai sanatoasa cale de dezvoltare a bloggingului la momentul de fata pare a fi dezvoltarea niselor pe cat mai multe domenii.
* Blogging-ul noua frontiera a globalizarii – Bloggingul nu cunoaste granite de timp, limba sau spatiu. Bloguri romanesti cu target global.
* Videoblogging – Starurile generatiei YouTube

11.30 – 12.00 – Pauza de cafea

12.00-13.30 SESIUNEA 2: Ce asteptari au companiile de la social media?
Dupa ce au cochetat cu blogosfera in ultimii ani, companiile isi doresc acum o prezenta stabila in social media. Dupa valuri de campanii punctuale, brandurile au inceput sa gandeasca pe termen lung si nu mai cauta simpli purtatori de cuvant, ci ambasadori de brand.  Afla cum se schimba relatia dintre branduri si consumatori in contextul social media.

Cu ce bloggeri lucreaza companiile – Studiu BIZ, powered by Enel

13.30 – 14.30 – Pauza de masa

14.30-16.00 SESIUNEA 3: Facebook reloaded
La nivel global, investitiile in reclame pe Facebook ating 6 miliarde de dolari. Numai in Romania exista peste 25.000 de pagini de companie / brand/ organizatie/ persoane publice si se estimeaza ca deja 50% din bugetul online al brandurilor merge catre Facebook. Cu toate acestea interactiunea fanilor cu paginile de brand a scazut considerabil.  Cine si unde s-a gresit? A fost Facebook supraevaluata ca retea furnizoare de PR si advertising gratuite? Ce lectie invatam din scaderea interactiunii? Cum ne adaptam la  schimbarile pe care le propune Facebook?

TEME DE DISCUTIE:
* Interactiune cu minus – Studiu Zelist referitor la interactiunea paginilor de brand din Romania.
* Noul Facebook – Ce impact vor avea schimbarile anuntate de Facebook asupra paginilor de brand? Cum facem bugetul pentru Facebook?
* Jargonul “Facebook Friendly”- Ce tip de continut se potriveste pe Facebook? Cele mai intalnite stereotipuri. Studii de caz. Tipuri de continut de care ar trebui sa scapam in 2014.
* Gandire strategica – Cum alcatuiesti un plan editorial pentru brandul tau cand comunicarea este mai fluida ca oricand? Experimentare versus invatare.
* “Keep Calm and Post”. Managementul reclamatiilor pe Facebook.  – Orice administrator al unei pagini de Facebook a avut la moment dat de-a face cu un comentariu negativ sau un val de reactii surprinzatoare din partea fanilor. Care sunt pasii recomandati in astfel de situatii? Cum te pregatesti sa le raspunzi fanilor mai putin “prietenosi”?

* Social media dincolo de Facebook. Ce alte optiuni de comunicare sociala mai au brandurile?

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.