Orange extinde acoperirea 4G

Autor: -

Orange Romania a extins astazi reteaua 4G, acoperind 45% din populatia Romaniei, odata cu accesul la spectrul de frecventa 2600 Mhz, in prezent fiind acoperite peste 1000 de localitati din tara si toate resedintele de judet.

Profitand de contextul extinderii acoperirii 4G, Orange a efectuat cateva modificari in portofoliul de abonamente si extraoptiuni. Astfel, toate abonamentele Pantera au acum inclus trafic de date 4G la viteze de pana la 30 Mbps, iar toate celelalte abonamente beneficiaza de viteze 3G+ de pana la 21,6 Mbps (viteza medie reala fiind de 6,5 Mbps).
Orange limiteaza accesul la vitezele maxime ale retelei 4G abonatilor Pantera pentru ca toti clientii sa beneficieze de viteze medii de 30 Mbps.

Abonamentelor Pantera li se poate asocia gratuit un alt SIM de date 4G, care poate fi folosit pe o tableta sau pe un modem de date, traficul aferent abonamentului fiind impartit intre cele doua SIM-uri.

Clientii Orange PrePay sunt singurii utilizatori de cartele pre-platite din Romania care au acces la servicii de internet 4G, aceasta situatie incepand inca din septembrie 2013. Acestia, spre deosebire de abonati, au acces nerestrictionat la reteaua 4G, putand ajunge la viteze chiar si peste 100 Mbps, in conditii ideale. Cele mai bune extraoptiuni 4G pentru PrePay sunt:

Utilizatorii serviciilor de internet mobil pe laptop sau tableta au trafic de internet la viteze nelimitate, de pana la 150 Mbps (viteza medie reala de download fiind 60 Mbps), incepand cu abonamentul Colibri 16.

Pe langa acoperire, pentru a accesa internetul 4G clientii au nevoie de: o cartela SIM 4G – pe care o pot obtine gratuit in magazin, de un dispozitiv 4G si de un abonament sau o optiune dedicata.

Orange a lansat astazi doua optiuni 4G disponibile tuturor abonatilor:

  • Net Speed – ofera acces la viteze 4G pana la 30Mbps si 500 MB trafic national de internet, pretul optiunii fiind 6 euro/luna. Pentru activare poti trimite SMS gratuit cu textul NET SPEED la 321.
  • Net Flash – ofera acces la viteze 4G pana la 150Mbps si 1 GB trafic national de internet, pretul optiunii fiind 9 euro/luna. Pentru activare poti trimite SMS gratuit cu textul NET FLASH la 321.

Dupa terminarea traficului inclus in extraoptiuni, vei fi tarifat cu 0,50 euro/30 MB.

Posesorii abonamentelor Pantera care doresc sa beneficieze de viteze maxime pe noua retea 4G vor trebui sa plateasca inca 9 euro/luna, ceea ce este destul de mult pentru un client care a optat pentru abonamentul cel mai mare de 44 euro, in conditiile in care un client Orange PrePay beneficiaza de vitezele maxime fara limite atunci cand activeaza o optiune 4G.

Clientii cu telefoane compatibile au posibilitatea sa testeze gratuit serviciul de internet la viteze 4G timp de 3 luni.
Pe langa acoperire, pentru a accesa internetul 4G clientii au nevoie de o cartela SIM 4G, pe care o pot obtine gratuit in magazin, de un dispozitiv 4G si de un abonament sau o optiune dedicata.

Am masurat vitezele obtinute pe reteaua 4G Orange dezvoltata in banda 1800 Mhz, zilele trecute in diferite zone din Bucuresti, voi face masuratori si zilele acestea acum ca reteaua este functionala in banda dedicata de 2600 Mhz si voi reveni cu cateva comparatii si concluzii in saptamanile urmatoare.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*