UTOK 470Q este singurul telefon dual-sim din gama UTOK care are un ecran de 4,7 inchi, ideal in opinia mea pentru un telefon mobil cu touchscreen. L-am testat pentru o saptamana si pe toata perioada am avut aceeasi experienta ca si pe un Nexus (in trecut am avut un GALAXY Nexus si un Nexus 4).
Sa va povestesc mai intai despre avantajele pe care le veti avea daca veti achizitiona un telefon romanesc din gama UTOK. Cei de la UTOK au ales sa nu modifice interfata Android si veti gasi pe telefoanele si tabletele acestora un Android ca pe device-urile Nexus (spre deosebire de Allview care prefera sa modifice interfata destul de mult asemeni Samsung/HTC/LG etc.).
In plus toate device-urile UTOK beneficiaza de garantie de 5 ani, iar pe partea de aplicatii UTOK are incheiate parteriate cu site-ul elefant.ro, cu cei de la DirectOne si cu Orange, dupa cum urmeaza:
– pe device-urile UTOK veti avea preinstalate 100 de carti, 25 in limba romana si 75 in limba engleza.
– pe device-urile UTOK veti primii acces o luna gratuit la serviciul tv Seenow.
– toate telefonele UTOK se comercializeaza impreuna cu o cartela SIM Orange PrePay care include optiunea cu 200 MB internet pe mobil, 125 minute si SMS-uri nationale si internationale, 3000 de minute in retea si SMS-uri nelimitat in retea.
Telefonul pe care l-am testat, UTOK 470Q arata in partea de jos ca si primul Nexus, iar punctele de pe capac seamana cu cele de pe HTC One. Imi place foarte mult capacul telefonului deoarece este mat si un pic cauciucat si astfel amprentele nu se vad pe telefon si se zgarie mult mai greu (pe Nexus 4 se vad toate amrentele). De asemenea butonul power este integrat in capacul de pe spate detasabil, iar daca ni se va strica vreodata (fiind cam cel mai utilizat buton) s-ar repara mult mai usor doar prin inlocuirea capacului.
Display-ului IPS de 4,7 inchi la rezolutia de 1280×720 pixeli este protejat de rama iesita in relief de sticla. Telefonul este destul de greu si nu vei avea senzatia ca il pierzi din buzunar.
Pe spate telefonului este montat un flash foarte puternic si o camera foto de 8 MP. Din meniul camerei se poate seta ISO-ul, balansul de alb si se pot face poze panoramice. Telefonul filmeaza Full HD in format 3GP, iar filmele pot fi taiate direct de pe telefon. Mai jos am adaugat cateva poze facute cu camera foto si un sample video:
Procesorul este MediaTek 6589 quad-core de 1,2 GHz si pe telefon ruleaza sistemul Android 4.2.1. Imi place ca pe toate modelel UTOK este folosita tastatura Google, cea mai buna tastatura de pe telefoanele Android si ca telefonul vibreaza foarte tare. Cand am setat pentru prima data telefonul nu mi s-a solicitat sa introduc contul Google si mi se pare ca telefoanele UTOK sunt ideale pentru cei care vor doar un telefon dual-sim cu camera foto la care doar sa vorbeasca. Mi-as mai fi dorit la el un led de notificari.
Telefonul vine cu cateva aplicatii presintalate:
- manual de utilizare in romana
- de la Gameloft jocurile freemium Danger Dash, Green Farm 3, Kingdoms & Lords
- ES File Explorer un explorer care poate citi si formatele cartilor
- Getlokal
Functii speciale
Print Screen poti realiza apasand pe butoanele power si volume down.
Poti seta cand sa porneasca si cand sa se inchida telefonul.
Se poate selecta timpul in care ecranul ramane aprins din bara de notificari
Se poate seta foarte usor pe ce cartela SIM sa ai internetul pornit.
Cu aplicatie SmartProfile se pot seta profiluri prin care poti opri/porni anumite functii ale telefonului.
Ca si pe telefoanele LG/Samsung din ultimele generatii poti face fereastra browserulului mai mica.
Telefonul dual-sim UTOK 470Q pot fi achizitonat online la pretul de 799 lei sau in 12 rate prin Card Avantaj sau Card Star BT. Daca vreti sa cumparati un telefon/tableta ieftine va recomand sa cumparati marca UTOK si nu alte firme chinezesti necunoscute, deoarece acestia ofera garantie de 5 ani si acces gratuit la anumite aplicatii romanesti.