Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Cel mai accesibil abonament cu apeluri nelimitate

1 min read

optim nelimitat1

Startul apelurilor nelimitate a fost dat de Vodafone in luna aprilie 2013 cand au lansat pachetul Vodafone Red care includea minute si SMS-uri nelimitate in orice retea nationala la preturi care incepeau de la 25 de euro pe luna. In oferta de iarna Cosmote a lansat o oferta asemanatoare prin care ofereau beneficii duble la abonamentul Cosmote Free M astfel ca abonamentul ajungea sa fie identic cu RED 25 insa la costul de 15 euro.

In decembrie 2013 RCS & RDS a introdus pachetul de abonamente Optim care oferea apeluri nelimitate in reteaua Digi impreuna cu trafic de internet inclus. Cele mai scumpe abonamente erau Optim 10 si Optim 12 care ofereau 1000 de minute nationale, respectiv 1200 de minute nationale si 5GB trafic de date inclus.

Odata cu reducerea tarifelor de interconectare abonamentul Optim 12 a fost eliminat si abonamentul Optim 10 a fost ajustat.

optim-nelimitat1-8720864

Astfel pentru 10 euro pe luna la pachetul Optim Nelimitat veti primi apeluri nelimitate in orice retea nationala si 5 GB trafic de date la viteza de pana la 21,6 Mbps. Daca aveti deja abonament la serviciile Digi Net si Digi TV (cablu sau satelit) atunci tariful pentru abonamentul va scadea la 5 euro pe luna.

Dupa cum stiti reteaua Digi Mobil a incheiat luna trecuta un parteneriat de roaming national cu Vodafone prin care clientii RCS-RDS au acces la reteaua de voce Vodafone in zonele unde semnalul Digi Mobil nu este prezent, iar din luna iulie clientii RCS-RDS vor putea folosi si traficul de date prin reteaua Vodafone. Parteneriatul este valabil 2 ani, dar in acest timp RCS-RDS isi va creste acoperirea nationala semnificativ.

Singurul dejavantaj al acestui abonament este ca nu sunt incluse si SMS-uri nationale. M-am referit doar la abonament, dezavantajele retelei sunt: lipsa accesului la o retea 4G, lipsa anumitor beneficii pe care le ofera principalii operatori (aplicatii de mobil, servicii de loializare), servicii de relatii cu clientii.

Eu insa imi voi porta unul din numerele de telefon pe reteaua Digi Mobil odata cu activarea roaming-ului national si pentru datele mobile.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

One Reply to “Cel mai accesibil abonament cu apeluri nelimitate”

  1. Eu l-am portat deja, de fapt am scris si pe blog asta… Nu e wow, dar merge. Cand vad ca am trafic 5 GB si eu consum 3,4 pe luna… mi se pare foarte ok, avand in vedere ca celelalte retele ofera… nimic pe partea asta…

Comments are closed.