Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lansarea LG G3 in Romania

1 min read

LG G31 jpg
lg_g31-5629519

Lansarea LG G3 a avut loc intr-o locatie in zona lacului Tei, unde au fost prezenti jurnalisti si bloggeri. James Marshall, Head of Product Marketing, European Mobile a fost gazda evenimentului impreuna cu George Buhnici. Prezentarea noului LG G3 a avut in centru 3 noi tehnologii principale:

  • Display-ul – James Marshall a prezentat diferentele dintre ecranele Full HD AMOLED, Full HD IPS si tehnologia Quad HD care a fost implementata pe LG G3. Bateria este cu 20% mai eficienta deoarece ecranul consuma mai putina energie prin optimizarea frame rate-ului, clocking-ului si a timing controlerului. 
00024-3758431
  • Camera 13 MP – primul smartphone cu laser auto focus, care permite focalizarea in 0,276 milisecunde (o functie disponibila pe unele SLR-uri). Pozele se fac doar printr-o apasare oriunde pe ecran. Tehnologia OIS+ se refera la stabilizatorul optic de imagine care este disponibil pe tot mai putine telefoane high end. Camera frontala are un senzor de imagine marit (F 2.0) pentru pozele selfie. Inregistrarea audio in timpul filmarii a fost si ea imbunatatita, iar cei de la LG promit ca inregistrarile video de la concerte se vor auzi fara distorsiuni (aici ramane de vazut, eu fiind foarte frustrat de acest inconvenient al tuturor telefoanelor Android).
  • Design-ul de pe LG G3 – Marginile ecranului sunt foarte mici, iar interfata grafica are culori complementare in functie de culoarea carcasei telefonului. Toata interfata a grafica a fost simplificata cu o paleta de culori rare. Desi ecranul este de 5.5 inch telefonul poate fi foarte usor folosit datorita spatelui metalic care il face foarte usor de tinut in mana.      

Functia cea mai importanta care a fost adaugata pe LG G3 este Dual Windows, prin care se pot se pot utiliza doua aplicatii in acelasi timp pe ecran. Aceasta functie era prezenta doar pe device-urile Samsung in trecut.

00044-9299099

Tastatura a fost si ea optimizata pentru a scrie mai rapid si pentru a elimina cu pana la 75% erorile de scriere. Au fost implementate gesturi swipe pentru a selecta cuvintele cand folosim functia T9 si pentru a naviga printe literele unui cuvant.

Sistemul de notificari a fost si el imbunatatit, LG G3 oferind notificari asemeni aplicatiei Google Now. Ce este diferit pe LG G3 este ca acesta nu te va anunta temperatura de afara, ci iti va sugera sa iei o umbrela cu tine daca exista sanse sa ploua.

00034-9939138

Prin functia Kill Switch vei putea sterge datele de pe un LG G3 sau vei putea bloca telefonul de la distanta (remote wipe, remote lock). Cei de la LG promit ca telefonul nu va putea fi repornit daca a fost deja activat procesul wipe, nici macar prin resoftarea firmware-ului.

Accesoriile pentru LG G3 sunt carcasa inteligenta Quick Circle, incarcatorul wireless Qi si LG G Watch pe care l-am vazut la o zi dupa lansarea internationala.

00062-8590333

LG G3 se va comercializa incepand de saptamana viitoare la pretul de 2699 lei.

Dupa lansare, chef Florin Dumitrescu a facut o demonstratie culinara.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
1 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
1 min read