Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

iMap Bucharest 555 #bucuresti555

50 sec read

imap bucharest 555 bucuresti555

Aseara a avut loc cu ocazia aniversarii a 555 de ani de la atestarea orasului Bucuresti un spectacol de proiectii pe casa poporului intitulat iMapp Bucharest 555. Pe fatada Casa Poporului au fost proiectate 5 show-uri a cate 5 minute si 55 de secunde.

Desi fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, este prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Selecția echipelor de artiști a fost efectuată în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artiști din întreaga lume. Dintre participanți, au fost selecționate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-și transforma ideile și viziunea în realitate, printr-un show de excepție. După ce vor avea loc toate cele 5 video-mappinguri, unul dintre ele va fi desemnat favoritul publicului, în urma unui vot prin sms, în timp real. – Urban.ro

Primaria s-a laudat ca este primul show de acest gen din Romania, insa in mai 2011, Orange a organizat primul show de video-mapping pe cladirea facultatii de arhitectura de la Universitate.

Eu nu am inteles de ce oamenii prezenti la proiectie filmau cu blitul pornit?

imap

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.