Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lansarile Sony la IFA 2014

1 min read

0098

Sony-ifa-2014Aproape concomitent cu evenimentul Samsung Unpacked, Sony a prezentat 5 noi device-uri intr-o hala din spatiul expozitional Messe Berlin, locul unde se va defasura targul IFA 2014 incepand de vineri 5 septembrie:

  • Sony Xperia Z3
  • Sony Xperia Z3 Compact
  • Sony Xperia Z3 Tablet Compact
  • Sony SmartWatch 3
  • Sony SmartBand Talk

Sony Xperia Z3

Xperia Z3 vine cu un procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon 801 la frecventa de 2.5 GHz, memoria RAM este de 3GB si un display de 5.2-inch, Full HD. Camera foto are 20.7 megapixeli. Bateria este de 3.100 mAh, Sony introducand si un mod Stamina prin care autonomia bateriei creste si ajunge la cateva zile . Culorile disponobile sunt: negru, alb, rosu-curpu, verde-argintiu.

Xperia Z3

Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact are aceleasi dimensiuni ca Sony Xperia Z1 Compact 127.3 x 64.9 insa este un pic mai subtire (8.6 mm), acelasi procesor Qualcomm Snapdragon 801, insa a fost marita frecventa de la 2,3 GHz la 2.5 GHz ca la Z3, iar memoria RAM este de 2 GB RAM. Ecranul este de 4.6 inch la rezolutie HD (720p). Bateria a fost si ea imbunatatita de la 2.300 mAh la 2.600 mAh, dar tot pune la respect orice baterie de iPhone (1560 mAh la iPhone 5S).

Sony-Xperia-Z3-compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

O tableta care va intra direct in competitie cu Nexus 7, Z3 Tablet Compact vine cu acelasi procesor Snapdragon de 2.5 GHz ca si Z3-ul, singura diferenta fiind la camera, baterie si faptul ca tableta nu e si telefon. Camera principala are o rezolutie de 8.1 megapixeli, iar cea frontala de 2.2 megapixeli. Pentru camera foto Sony a creat un mod prin care se poate realiza o poza folosind ambele camere, camera frontala detectand daca sunt chiar si 2 persoane in cadru si creand pentru fiecare cate o „bula” ca in exemplul de mai jos.

Sony sustine ca bateria de pe Xperia Z3 Tablet Compact are o autonimie de pana la 13 ore folosind modul Stamina.

Sony-Xperia-z3-tablet-compact
Sony SmartWatch 3

Are o rezolutie de 320 x 320, spatiu de stocare 4GB si un procesor Quad-Core de 1.2 GHz, avand in spate o baterie de 420 mAh. Sony promite ca bateria ar trebui sa tina undeva la 2 zile de uz normal. Pretul de pornire din Europa este de 229.99 Euro iar comenzile se vor face din toamna.

sony-xperia-z3-compact

Sony SmartBand Talk

Ce se intampla cand combini un pedometru, altimetru si un ecran cu E-ink. SmartBand face tot ce face si un Misfit Shine, dar poti vorbi si la telefon pe el. Vine cu un ecran de 1.4 inch E-Ink curbat, care afiseaza constant informatii relevante. Pretul pentru SmartBand Talk este de 159 Euro. O alternativa mai buna pentru fanii Fuelband unde firma Nike a oprit dezvoltarea.

Sony-smartband-talk Toate device-urile prezentate mai sus vor fi disponibile publicului larg incepand de vineri in cadrul targului IFA Berlin 2014. Jurnalistii prezenti la lansarea evenimentul Samsung nu prea au avut cum sa ajunga si la evenimentul Sony, care s-a desfasurat in acelasi interval, asa ca acestea sunt primele poze din Romania cu noile device-uri lansate de Sony.

Hands-on device-uri lansate de Sony la IFA 2014

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.