Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Aplicatia SafeDrive te recompenseaza daca nu folosesti telefonul la volan

1 min read

IMG 0365 e1413209557853

XL Team si Know Now Solutions au lansat aplicatia SafeDrive, in exclusivitate pe Windows Phone la inceputul lunii si de astazi si pe device-urile Android.
Aplicatia responsabilizeaza soferii si ii recompenseaza atunci cand nu folosesc telefonul la volan.

Dezvoltatorii SafeDrive spera ca soferii romani vor vedea avantajele folosirii acestei aplicatii si ca, in curand, vor scadea vizibil numarul de accidente rutiere inregistrate datorita folosirii telefonului mobil.

Folosirea telefonului mobil si, in special, scrierea mesajelor, implica trei tipuri de distractie: la nivel fizic – prin folosirea mainilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scazand astfel puterea de concentrare si la nivel auditiv si cognitiv. Studii recente arata ca, in timpul trimiterii unui SMS, soferul se deconcentreaza pentru aproximativ 5 secunde – la o viteza de 80 km/h asta inseamna ca a parcurs o distanta de aproximativ 100 de metri, fara a avea contact vizual cu soseaua. De altfel, studiile mai arata ca un sofer care foloseste telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat intr-un accident decat o persoana care este atenta constant la drum.

Cum functioneaza SafeDrive?
Daca este deschisa, aplicatia SafeDrive ramane activa pe telefonul utilizatorului in timpul in care se afla la volan si acorda puncte soferului care alege sa nu foloseasca device-ul in trafic. Cu un algoritm unic, se iau in calcul viteza, timpul si distanta pentru a acorda un anumit numar de puncte. Daca utilizatorul iese din aplicatie, din diverse motive, atunci punctele castigate pana in acel moment, in cursa respectiva, se vor anula – astfel, utilizatorii sunt incurajati sa conduca responsabil. Totusi, soferul are posibilitatea sa declare ca a terminat cursa atunci cand masina stationeaza, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. In final, cu cat soferii parcurg mai multi kilometri responsabili, cu atat acumuleaza mai multe puncte . Pentru autentificare puteti folosi si contul Facebook, iar pe perioada cat folositi aplicatia veti avea nevoie de conexiune la internet.

Ca sa va faceti o idee despre sistemul de acordare a punctelor, veti primi aproximativ 1 punct pe km, iar daca circulati cu o viteza de peste 140 Km/h nu se vor inregistra puncte.

IMG_0371.PNG

Momentan partenenerii aplicatiei SafeDrive sunt Microsoft, evoMAG si benzinariile MOL. Mai jos puteti vedea in ce puteti schimba pentru moment punctele:

SafeDrive a castigat premiul I la sectiunea Mobile Applications a Webstock Awards si poate fi descarcata pe device-urile Windows Phone si Android in viitor urmand sa fie dezvoltata si pe platforma iOS.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

13 Replies to “Aplicatia SafeDrive te recompenseaza daca nu folosesti telefonul la volan”

 1. Buna Ziua! Problema cu acest program este (nu inteleg de ce este nevoie de Gps) ca nu functioneaza fara internet cum deja ajungi intro zona fara semnal internet poti sa ai gps functional tot nu se acumuleaza puncte si punctele acumulate pina atunci nu le poti sa le salvezi deci le pierzi (cum ai iesit din tara nu mai functioneaza,tot timpul cauta conexiune internet).

 2. As dori sa mă ajutați sa înțeleg corespondenta punctelor obținute la safedrive ,valorificate la Mol!Dacă am de exemplu 200 de puncte ce înseamnă ăsta la… Mol?Mulțumesc!

   1. Salut. Intrebarea este, cum se transfera punctele din aplicatia SafeDrive pe cardul MultiBonus pentru ca pe aplicatia safedrive doar te loghezi cu facebook, nu iti cere nimic legat de cardul multibonus.

    Multumesc!

 3. Buna seara , am si eu o problema cu programul . Mai exact pe ce trebui sa apas pentru a finaliza cursa ? Ajung la destinatie si imi apare decat butonul care anuleaza punctele acumulate . Si as mai avea o intrebare daca aplicatia are meniu in limba romana ?

  Multumesc .

 4. Buna seara, am o problema majora cu acordarea punctelor. Dupa ce acumulez in jur de 50 de puncte intro cursa si finalizez cursa si repornesc alta nu se mai acumuleaza puncte oricat merg si orice viteza am, mi se acorda in jur de 1-6 pct la 20 km. Mentionez ca circul intr-o zona cu semnat bun – Centur Bucuresti, astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

  1. Punctele nu se acorda constant. Pentru primii kiloetri se acorda mai multe puncte, pentru urmatorii mai putine, si tot asa.
   Masura a fost implementata pentru a nu fi cel mai avantajati soferii care conduc mult, aia de pe tir, de exemplu.

 5. The given key was not present in the dictionary. Când intru la marketplace asta imi afișează.

Comments are closed.