Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana

Gadget Week – saptamana 22-28 noiembrie 2014 – ep 30

1 min read

gadget week saptamana 22 28 noie

Minivacanta de 1 Decembrie a luat sfarsit, cu intarziere am pus la un loc stirile saptamanii trecute din telecom prezentate de Victoria:

1. LG G Flex 2 va fi lansat in ianuarie 2015 la CES 2015 Las Vegas. Primul LG G Flex (cititi review-ul accesand link-ul) a fost prea mare, iar pe ecran se observau foarte rau pixelii, un review al primului model LG G Flex puteti citi aici. LG G Flex 2 va avea un display P-OLED la rezolutie Full HD si suprafata de pe spatele telefonului care elimina zgarieturile va fi mult mai eficienta.

2. HTC va lansa un nou model cu specificatii medii. Procesorul va fi un Snapdragon 410 quad-core la 1,2 GHz pe 64 biti, doar 1 GB RAM si 8GB memorie interna. Camera principala este de 8 MP, iar cea secundara de 5 MP.

3. Lenovo Vibe X2 a ajuns oficial in Romania, fiind varful de gama al producatorului. Telefonul este compatibil cu retelele 4G si are un procesor octa-core la o frecventa de 2 GHz, 2 GB memorie RAM si un ecran de 5 inch. Pentru acest telefon exista accesorii special create precum X2 Battery, o baterie subtire de 5,1 mm care extinde autonomia telefonului cu 75 % si X2 speaker, un difuzor de la JBL.

4. Producatorul de camere video dedicate sporturilor extreme GoPro, planuieste sa lanseze in 2015 si drone, camerele companiei fiind folosite deja in acest scop.Pretul acestor drone va fi contrar asteptarilor foarte mic fata de pretul dronelor actuale. intre 500 si 1000 euro. Nu se stie insa daca camerele existente vor putea fi montate pe viitoarele drone GoPro.

5. Sony a lansat in septembrie bratara cu cerneala E-Ink Sony SmartBand Talk, iar la anul va lansa si un ceas asemanator cu Moto 360 care va functiona tot pe tehnologia E-Ink care este cunoscuta de pe device-urile Kindle.

6. Vodafone a lansat o tableta 4G accesibila ce poate fi achizitionata gratuit la un abonament de 15 euro/luna. Tableta dispune de un procesor quad-core la 1,2 GHz, 1 GB memorie RAM, un ecran HD de 8 inch si versiunea Android 4.4 Pretul fara abonament al tabletei este de 200 euro.

7. Telekom a lansat in luna octombrie Speedsurfer – primul smartphone sub brand propriu, iar acum anunta lansarea si unei tablete SpeedTAB. Pretul tabletei porneste de la 62 euro are un ecran HD de 10,1 inch, un procesor quad-core la 1,6 GHz, 1GB memorie RAM si este compatibila cu reteaua 4G a operatorului.Pretul fara abonament este de 1300 lei.

8. Bitdefender lanseaza o solutie hardware de securitatea retelei proprii de internet de acasa. Solutia Box este formata dintr-un firewall hardware, un router, un server VPN si un echipament de detectare a pachetelor ce vin din afara retelei. Bitdefender Box poate fi amplasat inaintea routerului pentru a filtra toate pachetele de date sau intre router si reteaua interna sau poate fi folosit chiar ca router. In Box se afla un procesor de 400 MHz, 64 MB RAM si o memorie interna de 16 MB. Dispozitivul BitDefender Box va fi lansat la începutul anului viitor în Statele Unite si va avea un pret de 200 de dolari, la care va trebui sa adaugati costul anual al licentei de 99 de dolari dupa primul an de utilizare.

Avatar of Victoria Giorgiana
Victoria Giorgiana Vlogger tech / ex-ambasador Samsung in Romania www.youtube.com/user/VictoriaGiorgiana