Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Energy City Bus Tour 2014

1 min read

City of Energy light painting grozavesti

In ultimele zile ale lui 2014 am vizitat, intr-un minitur al Bucurestiului, 4 din cele 20 de transformatoare care au devenit suport pentru arta urbana. Proiectul City of Energy isi propune sa revigoreze viata orasului, Enel oferindu-le artistilor posibilitatea de a infrumuseta constructiile gri cu adevarate picturi urbane.

Evenimentul Energy City Bus Tour a constat intr-o petrecere mobila in autobuzul City of Energy care a plecat din Piata George Enescu si a facut opriri la cele mai noi 4 transformatoare redecorate in 2014.

Energy City Bus Tour 2014_2

Prima oprire a fost in apropierea Arenelor BNR, transformator ce a fost pictat de catre artistul Obie Platon.

A video posted by Stefan Rosioara (@rostefan) on

Al doilea transformator aflat in zona Grozavesti este dedicat studentilor din regie si este foarte usor de observat daca treceti pe sub podul Basarab. Aici Igu (Cristian Vasile) a tinut si un workshop de light painting unde m-am jucat si eu cu focul.  

grozavesti-enel

City of Energy light painting grozavesti

Ultimele doua transformatoare pe care le-am vazut au fost la castele de pe Calea Giulesti, lucrare a artistilor Fear si Suflor si transformatorul din parcul Kiseleff care are ca tematica marii aviatori ai Romaniei.

la-castele-1 la-castele-2 la-castele-3 parcul-aviatorilor

A photo posted by Stefan Rosioara (@rostefan) on


Autobuzul The City of Energy a fost transformat intr-un club mobil cu ajutorul lui Gojira si Planet H, dupa cum puteti vedea si in clipul de mai jos.

In ultimii 4 ani, in cadrul proiectului The City of Energy, au fost pictate 20 de trasformatoare din Bucuresti, Constanta si Timisoara, rezulatele putand fi vazute pe contul oficial de pe Tumblr. Mie personal imi place cel mai mult tranformatorul din Pipera, Tesla aflandu-se in locul perfect, dat fiind cat curent se consuma in acea zona.

tesla-enel

La final vreau sa va anunt ca Enel are si un serviciu foarte util care nu are legatura cu domeniul de activitate al companiei – el pune la dispozitia clientilor sai Enel Energie Muntenia si Enel Energie un serviciu de asistenta dedicata serviciilor si interventiilor casnice.

Serviciul de asistenta este oferit sub forma de abonament lunar asemeni unei asigurari, cele doua variante fiind:

 • Enel Asistenta, pachetul ofera pentru 12 lei/luna doua interventii pe an si acopera urmatoarele tipuri de solicitari:
  – Interventii la instalatiile electrice interioare;
  – Reparatii lacatuserie (deblocari usi);
  – Reparatii boilere electrice.

 • Enel Asistenta+ , pachet care contine, suplimentar fata de serviciile incluse in pachetul Enel Asistenta, tractare auto si un numar nelimitat de interventii, abonamentul lunar fiind de 24 lei/luna. Cred ca este singurul serviciu de acest gen din Romania si il recomand celor care nu au inclinatii tehnice.
Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

2 Replies to “Energy City Bus Tour 2014”

 1. Aparent calicii astia au lansat un nou serviciu. „Magazin online pt produse cu consum mic de energie”.
  Daca intrii pe acel site obscur, vei vedea la butonul de comanda un link de profitshare 🙂
  Nu le mai ajunge cat ne ard la factura.

Comments are closed.