Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Top Social Brands 2015

2 min read

Top social brands 2015

Anualul top realizat de catre Revista Biz al celor mai vizibile brand-uri in social media a ajuns la a 7-a editie.

Metodologia:
-40% Topul realizat de revista Biz
-30% Topul rezultat in urma voturilor exprimate de specialisti din agentii digitale, specialisti online si bloggeri
-30% Topul mentiunilor pe ZeList

Inscrierile au fost deschise timp de 2 luni.

Nu au fost incluse in analiza branduri media sau activitati de autopromovare desfasurate de agentiile de comunicare.

Criteriile de selectie au tinut cont de activitatile desfasurate in social media in intervalul 1 ianuarie 2014 – 31 ianuarie 2015.

Top 75 Social Brands 2015

top-social-brands-locurile-61-75 top-social-brands-locurile-46-60 top-social-brands-locurile-31-45 top-social-brands-locurile-16-30Locurile 11-15

15. Mega Image

14. Intel

13. Heineken

12. Aqua Carpatica

11. Bitdefender

Locul 10 – Pepsi

Pepsia a avut un an 2014 dominat de campanii legate de Campionatul Mondial de fotbal (Pepsi Football 2014, #FutbolNow), dar si de lansarea Pepsi Ginga printr-o campanie cu bloggeri.

Locul 9 – L’OREAL

Una dintre cele mai importante campanii derulate anul trecut de L’Oreal pe bloguri a fost campania sustinuta de Fabulousmuses.net, bazata pe continut video pe blogul si canalele de socializare ale celor doua protagoniste al blogului.

Locul 8 – McDonald’s

Colaboreaza bine cu bloggerii si pune accentul pe raspunsuri prompte pe Facebook la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile primite in general in 1-2 ore.

Locul 7 – Avon

Continua sa aiba o prezenta complexa in social media, cu campanii pe bloguri, pagini pe Facebook, cont de Twitter si platforma de crowdfunding doneazacuavon.ro.

Locul 6 – KFC

Daca la inceputul lui 2013, niciun blogger nu vorbea despre KFC proactiv, dupa doi ani de interactiune, peste 100 de bloggeri au scris despre campaniile si produsele KFC. In 2014, obiectivul pe pagina de Facebook a fost de a crea o platforma de comunicare in special cu consumatorii tineri (18-25 ani).

Locul 5 – LIDL

Brand foarte activ pe Facebook (Lidl’s Valentine Kiss, Grillatarian, Amar y Comer etc.), dar nu neglijeaza nici celelalte canale social media. Are departament dedicat de customer care in social media.

Locul 4 – Telekom

Rebrandingul din septembrie 2014 s-a reflectat puternic si in social media, in jurul platformei fanmagenta.ro si a aplicatiei de mobile Hai! Pe langa Facebook, Twitter si YouTube, Brandul foloseste activ LinkedIn.

Aici nu sunt de acord cu pozitia asa inalta, pagina Cosmote fiind un dezastru pana la unirea pagini cu pagina Romtelecom.

Locul 3 – Coca-Cola (Pozitia 7 in 2014)

Pune accent pe interactiunea online cu consumatorii – mesajele si comentariile primesc raspuns rapid sau sunt redirectionate catre infoline. Activ pe Facebook, YouTube, Twitter, WhatsApp si in relatia cu bloggerii.

Locul 2 – Samsung (Pozitia 2 in 2014)

Lucreaza mult in zona de continut adaptat fiecarui canal social media. Pe langa blogul de companie, colaboreaza intens cu bloggerii, este activ pe Facebook, Twitter, YouTube, Instagram (#DorDeRomania), Pinterest si Google+.

Locul 1 – Vodafone (Pozitia 1 in 2014)

Are in continuare cea mai buna integrare a social media in strategia de comunicare, combinand creativ toate retelele sociale importante. Un brand care experimenteaza si inoveaza in social media si dovedeste constanta si consecventa in acest mediu volatil.

top-social-brands-locurile-1-10

Orange nu este prezent in top, deoarece refuza sa participe in acest top de mai multi ani. Am cerut un raspuns si din partea Orange insa nu am primit nimic intr-o saptamana de la solicitare. Ultima aparitie a brand-ului Orange in Top Social Brands a avut in loc la editia din 2013 cand au ocupat locul 10 in top, in timp ce Vodafone a ocupat locul 1 si Cosmote (actualul Telekom) locul 7. Avand in vedere ca locul 1 este ocupat de multi ani de Vodafone, singura concluzie pe care o pot trage este ca pozitia ocupa de Cosmote i-ar fi deranjat.

Top-social-brands-2015

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.