Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Vound – the voice social network

1 min read

10494946 526697507477127 8369787396189858596 o

In cadrul competitiei de aplicatii de la ZF Mobilio ’15, unde marele premiu a fost o campanie de promovare in valoare de 10.000 de euro in cadrul grupului Mediafax, aplicatia Vound a ocupat locul 3. Aplicatia aduce ceva nou pe piata aplicatiilor mobile pastrand totodata reteta marilor aplicatii ale retelelor de socializare. Daca pe piata sunt prezente foarte multe aplicatii care ne ajuta sa partajam si sa descoperim imagini sau filmulete de tot felul, Vound mizeaza doar pe sunete.

Poate vi se pare un pic ciudat, insa marii producatori incearca sa dezvolte si sa raspandeasca in randul utilizatorilor de smartphone-uri tehnologiile bazate pe inregistrari vocale. Avem pe piata solutii precum Siri, Google Voice, Cortana, Ivona Text-to-Speech, WhatsApp si Facebook.

Vound este o aplicatie foarte simpla care in mare ofera functionalitati precum Instagram, doar ca se bazeaza pe sunete. Poti inregistra un sunet sau poti lega mai multe sunete cu o durata de maxim 11 secunde. Ai posibilitatea de a alege dintr-o galerie de sunete cateva fragmente de cateva secunde pe care sa le unesti cu sunetul pe care il inregistrezi. Sunetele create le poti salva doar pentru tine, le poti face publice in reteaua Vound sau le poti partaja pe Facebook sau Twitter. Iar in meniul home poti interactiona cu toti utilizatorii aplicatiei din intreaga lume.
Aplicatia Vound este gratuita pentru dispozitivele iOS, iar pana la sfarsitul lunii mai va fi disponibila si pentru utilizatorii cu dispozitive Android. Deblocarea anumitor sunete nu se face prin in-app-purchases, ci prin recomandarea aplicatiei catre 5 prieteni.

Aplicatia va avea cu siguranta succes deoarece acopera o nisa neexploatata pana in acest moment. Multi dintre utilizatorii de WhatsApp prefera spre exemplu sa foloseasca mesajele audio cand conduc, insa ganditi-va ca in 11 secunde ai putea exprima acelasi numar de cuvinte ca intr-un tweet mult mai usor.

Vound este un start-up format din 9 oameni, majoritatea fiind din Grecia, din echipa facand parte si un roman Cosmin Manea care detine functia de Growth Hacker, adica mai pe intelesul tuturor acesta cauta toate modalitatile prin care sa creasca aceasta aplicatie.

Sper ca in viitor sa se gaseasca finantare pentru aceasta aplicatie si sa devina un snapchat mai mic, pentru ca aplicatia ar putea revolutiona comunicarea intre oameni.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.