Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Samsung GALAXY S6 doar 50 lei la Orange

6 min read

Photo 11.09.2015 23 28 53

Orange are cea mai buna oferta la portare de pe piata prin care iti poti achizitiona si un smartphone de top.
Daca esti abonat intr-o alta retea de telefonie mobila, locuiesti in Bucuresti si vrei sa te portezi in reteaua Orange, poti achizitiona smartphone-ul Samsung GALAXY S6 la pretul standard de 50 de euro sau chiar mai putin impreuna cu abonamentul Orange Me 30 care iti ofera pentru 30 de euro/luna timp de 2 ani, apeluri si SMS-uri nationale nelimitate impreuna cu…atentie, 9 GB de trafic de date.
Promotia se incheie pe 18 Noiembrie, dar daca va doriti neaparat un GALAXY S6 v-as putea ajuta, just ask.

Samsung-GALAXY-S6

Poti obtine telefonul la un pret si mai mic in functie de vechimea pe care o ai in reteaua din care alegi sa te portezi, un calcul poti sa iti faci folosind formula de mai jos:
10% x 30 (valoarea in euro a abonamentului pentru care optezi) x 60 luni x 0,10 euro

Daca nu ai pastrat nicio factura sau vreun contract, vei primi discountul aferent unei vechimi de 2 ani.
Exista si un program de buy-back prin care poti sa mai obtii o reducere semnificativa.

Cum am procedat eu. Avand un abonament de 8 ani in reteaua Vodafone, asta insemnand aproape 99 de luni, am primit o reducere de 100 lei. In plus am lasat si un telefon vechi prin programul buy-back pentru care mi s-a mai redus pretul telefonului cu inca 10 euro. La final am platit doar 42 de lei pe unul din cele mai performante telefoane de pe piata.

Initial voiam sa imi achizitionez un iPhone 6s, insa m-am intors la Android dupa 4 ani, fiindca aplicatiile au ajuns sa fie aproape identice pe ambele platforme, iar abonamentul este mult mai convenabil fata de ce plateam pana acum.
Fiind un heavy-user in reteaua Vodafone plateam lunar 41 de euro in care aveam inclusi 5 GB trafic de date si apeluri si SMS-uri nationale nelimitat, plus optiunea Roaming pe Zi inclusa in abonament, adica puteam sa folosesc traficul de date si sa sun gratuit cand plecam in afara tarii.

De ce am ales Samsung GALAXY S6 in reteaua Orange

Samsung GALAXY S6 are cea mai buna camera foto din cele dotate pe un smartphone (nu am testat ultimul model Xperia care in review-uri apare cu rezultate mai bune). In plus, sunt cateva functii pe care nu le gasesc pe noul iPhone precum: incarcarea externa, incarcarea rapida (bateria se duce mai repede decat cea de pe iPhone 5s insa se si incarca mult mai repede, despre accesorii voi vorbi mai jos), optiunile de partajare a informatiilor din orice aplicatie, functia aceea veche bluetooth, ecranul SuperAMOLED si spatiul de stocare. Spatiul de stocare de 16 GB plus limitarea transferului de date prin iTunes au fost un factor decisiv in alegerea lui Samsung GALAXY S6.

Fiind si un pasionat de tehnologie si un early adopter, am ales sa imi achizitionez acest telefon, deoarece este singurul telefon din oferta operatorului pe care poti initia si primi apeluri prin tehnologia VoLTE din luna septembrie (direct prin reteaua 4G fara a comuta pe reteaua 3G). Desi Vodafone au facut primi o demonstratie a tehnologiei VoLTE inca de anul trecut si au si lansat tehnologia in alte tari, in Romania acestia au amanat un pic lansarea pentru a extinde mai mult acoperirea retelei. Dupa aproape trei saptamani in care am initiat si primit apeluri prin tehnologia VoLTE, pot spune ca nu am avut multe apeluri intrerupte din cauza lipsei de semnal.
wpid-wp-1447151078626-7884620

Despre vitezele 4G ale celor doua retele voi vorbi intr-un alt articol separat. Exista si un mic detaliu care ma deranjeaza la GALAXY S6: recptia proasta a GPS-ului.

Diferente intre abonamentele Orange si Vodafone

Am fost abonat Vodafone 8 ani de zile, insa de-a lungul timpului am avut cartele preplatite de la toti operatorii, iar uneori am testat si serviciile de care beneficiaza abonatii Orange, insa doar de pe cartele demo primite de la operator.

Roaming

Asa ca am observat cateva diferente, cea mai avantajoasa oferta de roaming ramane in continuare optiunea Vodafone Roaming pe Zi, iar daca aveti un abonament RED dintr-o oferta anterioara in care optiunea este inclusa, nu renuntati la el. In reteaua Orange ai optiunea Go Europe la 1 euro prin care beneficiezi de tarife nationale cand te afli intr-o tara din Uniunea Europeana. Tarifele sunt 0,15 euro/minut pentru apelurile initiate, 0,062 euro/SMS trimis si beneficiezi de 10 MB internet pe mobil.

Factura

Informatiile despre apeluri din interfetele de administrare puse la dispozitie de operatori difera un pic in sensul ca la Vodafone poti beneficia de o factura sumar fizica care sa iti vina la sfarsitul lunii acasa si sa ai acces la desfasuratorul online, pe cand la Orange daca alegi sa vezi istoricul apelurilor online si doresti sa primesti si o factura, vei primi automat si factura cu apelurile detaliate, evident si cu un cost suplimentar.

Internet pe mobil

Cel mai mult imi place la Orange faptul ca atunci cand sunt intr-un subsol de bloc sau intr-o locatie cu semnal slab pot sa accesez o pagina web sau sa incarc Facebook-ul prin tehnologia EDGE, iar la Vodafone chiar eram foarte frustrat din cauza asta, dar evident v-am spus sunt un om dependent de tehnologie si poate unii dintre voi nu resimt asa de tare momentele in care nu au acces la internet.

Apelurile de tip conferinta

Un lucru care ma deranjeaza in schimb la Orange este faptul ca acestia au ales sa taxeze apelurile in sistem conferinta (minim 3 interlocutori) daca cel care initiaza conferinta apeleaza un numar dintr-o alta retea, chiar daca noile abonamente beneficiaza de apeluri nelimitate in orice retea nationala. Inteleg ca aceasta este o metoda prin care operatorul doreste sa nu transforme reteaua intr-un dispecerat pentru taximetristi, insa nu inteleg de ce nu taxeaza serviciul ca pe unul valoare adaugata indiferent cu cine ai initia aceste apeluri de tip conferinta. Daca initiezi o conferinta intre trei abonati Orange nu vei fi tarifat, daca unul din interlocutori este in alta retea esti tarifat suplimentar. Este total absurd si as indrazni sa spun chiar o tehnica abuziva, deoarece in contract se specifica foarte clar ca la abonamentul Orange ME 30 beneficiezi de nelimitat minute nationale, iar in realitate pentru apelurile in conferinta cu numere din alte retele esti tarifat cu 0,21 euro/minut (iar acest lucru apare doar pe site). Si este cu atat mai derutant cu cat nu prea mai stii cine din ce retea mai face parte datorita nenumaratelor portari din zilele noastre. Iar aceasta tarifare a conferintelor se aplica doar in reteaua Orange si vreau sa mai dezvolt un pic.

Tarifele de interconectare intre retelele nationale mobile sunt de 0,96 eurocenti/minut. Asta inseamna ca atunci cand sunam din Orange in Vodafone, spre exemplu, Orange plateste catre Vodafone 0,96 eurocenti/minut, dar cum Orange si Vodafone au aproximativ acelasi numar de abonati, acest tarif se cam anuleaza. Singurii care au de pierdut de pe urma acestei taxe de interconectare sunt cei de la RCS-RDS care au cel mai mic numar de abonati (cel mai probabil sub 1 milion) de pe piata. Adica probabilitatea ca un  abonat Orange sa sune mai multe numere din RCS-RDS este foarte mica, de aici rezulta ca si veniturile  RCS-RDS de pe urma taxei de interconectare sunt foarte mici.

Luand in calcul, taxa de interconectare de aproape 1 eurocent/minut, se deduce ca cei 3 euro platiti de un abonat, acopera doar 300 minute nationale din nelimitatul oferit de RCS-RDS.

Daca acestia ar aplica modelul de business al Orange, atunci, dupa terminarea celor aproximativ 300 de minute, RCS – RDS ar trebui sa perceapa o taxa de minimum 1 eurocent / minut pentru apelurile nationale,  asfel incat sa aiba un profit minim. Si cu toate acestea compania nu limiteaza in vreun fel apelurile nationale sau conferintele cu numere din afara retelei.
Si de ce ar taxa Orange aceste apeluri? Fiindca fata de Vodafone practic se anuleaza costurile de interconectare, catre RCS-RDS se initiaza apeluri catre un numar mic de abonati si mai raman doar apelurile catre reteaua Telekom, care cred ca pot fi suportate dintr-un abonament de 30 de euro. Sau ma rog, ar putea fi limitat numarul de apeluri initiate prin conferinta, asa cum si abonamentul are cateva criterii impotriva utilizarii abuzive a servciilor de catre client:

Traficul de Voce/SMS efectuat este de doua ori mai mare decat traficul primit.
Traficul de Servicii de Voce/SMS in retea sau catre alti operatori depaseste 4000 minute/SMS-uri pe luna.

Am vorbit destul despre aceasta tehnica abuziva practicata de Orange, insa mai departe voi apela la organele competente.

O alta diferenta in cazul abonamentelor cu minute nationale nelimitate, apelurile redirectionate in afara retelei Orange nu consuma din minutele incluse din pachet. Acestea vor fi taxate din primul minut conform tarifului standard pentru apeluri in afara retelei de 0,21 euro/minut, TVA inclus

Redirectionarea apelurilor

In reteaua Vodafone daca ai un numar de minute incluse in abonament sau daca ai unul din abonamentele RED cu minute nelimitate redirectionarea catre un alt numar este gratuita.
La Orange chiar daca ai apeluri nationale nelimitate vei fi tarifat cu 0.21 euro/minut daca setezi redirectionarea apelurilor catre un numar din afara retelei. Orange ofera in schimb un serviciu gratuit prin care iti poti seta redirectionarea catre un alt numar de telefon online, prin platforma Contul meu sau direct din aplicatia de mobil Contul meu Orange. Acest serviciu este foarte util daca ti-ai uitat telefonul acasa, astfel vei putea seta ca toate apelurile pe care le primesti sa fie redirectionate catre un numar de telefon al unui prieten, spre exemplu.

Plata aplicatiiilor la factura

Am platit de-a lungul timpului mai multe aplicatii prin iTunes, unde mi-am asociat un card bancar. In Google Play! am avut un timp un card asociat, dar nu stiu de ce nu prea am incredere in sistemul lor. Orange ofera un serviciu foarte util prin care pot sa cumpar aplicatii din Google Play! si pe care pot sa le platesc la sfarsitul lunii, acestea fiind incluse in factura operatorului. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi plata prin factura Orange atunci cand vrei sa cumperi o aplicatie.

Accesorii

Pe Samsung GALAXY S6 am dat doar 42 lei, insa pe accesorii am platit de trei ori pretul telefonului :D.

Folia pentru ecran a fost 30 lei, husa pentru telefon 90 lei, incarcatorul wireless 170 lei (noroc ca aveam puncte la Vodafone si am platit doar 30 lei), casti Samsung InEar pe negru 70 lei, incarcator rapid de masina 130 lei, bateria externa care incarca rapid 100 lei la super oferta aici.

Per total va recomand aceasta oferta daca vreti un telefon performant, fiindca niciun alt operator nu ofera un telefon Samsung de top la acest pret foarte accesibil si impreuna cu un abonament cu multe beneficii.

25 MB internet la fiecare sticla de Coca-Cola

Coca-Cola deruleaza o campanie prin care ofera 25 MB trafic de date pentru clientii Orange la fiecare sticla de 0,5 l cumparata pana la 31.12.2015. Uita-te sub capac pentru a descoperi codul unic, introdu-l pe site-ul promotiei si vei primi garanta 25 MB de internet pe numarul tau Orange. In plus vei avea acces gratuit pe platforma multimedia Coca-Cola – Coke Stream.

wpid-wp-1447144270966-7495573

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
6 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
6 min read

60 Replies to “Samsung GALAXY S6 doar 50 lei la Orange”

 1. Salutare.
  Se poate obtine o oferta de portare si pentru un abonament mai mic?
  In cazul in care nu mai am prima factura sau primul contract nu pot solicita la Vodafone o vechime la ei in retea?

  1. Din ce stiu oferta este doar pentru abonamentul Orange ME 30, dar poti intreba si intr-un magazin Orange. Probabil ca va fi peste 100 euro pentru un abonament mai mic. Daca ai ultima factura pe ea este specificata si data la care ai incheiat contractul, iar daca nu ai nicio factura ti se va calcula o reducere pentru 2 ani. La fel vei avea dublul traficului de date inclus in abonament.

 2. In timp, ai sa observi ca Orange are acoperire mult mai buna fata de Vofafone.

 3. buna
  sunt din pascani jud iasi.
  am intrebat si aici nu e valabila oferta.
  foarte buna de altfel. oare cum sa pot beneficia de ea?
  multumesc

 4. Stiu ca vin cu intarziere dar eu pe Orange nu`i pot lauda decat pentru sunetul de exceptie care este peste toate celelalte retele. In rest … dupa 12 ani ca abonat nu mi`au facut nici o oferta sau modificare la abonament, cei de la cartele plateau mai putin pentru mai mult decat eu la abonament. Punctele Thank you au disparut total din cont fara explicatii, apoi cand am plecat de la ei (nu se putea porta abonament la cartela cu pastrare de numar, pe atunci) .. apoi primesc un SMS ca sa ii sun la nu stiu ce numar sa imi faca o oferta personalizata … too little too late, eram deja in alta retea.

  1. Eu m-am portat dupa 14 ani de abonament in Vodafone. Dar am cartele la toti operatorii. Oferta aceasta inca mai este valabila si toata luna Decembrie.

   1. Sunt si eu interesat. Trimite si mie niste detalii. In ce magazine gasesc oferta? Tu unde ai fost? Ms

 5. Salut. poti sa imi dai si mie datele de contact te rog? sunt si eu interesat de aceasta oferta.

  Merci!

   1. Salut,

    In cazul in care mai este valabila oferta ma poti ajuta cu persoana de contact?

    Multumesc.

 6. Bună, vreau și eu detalii daca se poate .Mă interesează și pe mine oferta.

 7. Si sa nu fiu si eu cu voi in orange? Clar ma intereseaza daca mai este valabila oferta pls send me emaill .Tks

 8. Salut,
  Poți să-mi trimiți și mie pe mail contact pentru oferta asta?
  Mulțumesc!

 9. Buna,
  Fii dragut trimite-mi si mie te rog contactul. Mi-a zis daca nu sa-i trimit un numar de telefon cu aceasta oferta, de parca ei vand pere si eu intreb de mere, se fac ca nu stiu de oferta aceasta…
  Multumesc!

  1. Oferta este disponibila in Bucuresti, la portarea unui abonament din alta retea, 50 de euro pentru Galaxy S6 la abonamentul de 30 euro. In functie de vechimea pe care o ai in alta retea se mai face o reducere, daca mai aduci un telefon vechi la fel primesti reducere (cea mai mica la un telefon vechi este de 10 euro). Iti trimit si pe mail un contact de la un magazin Orange.

   1. Salut,
    Poți să-mi trimiți și mie pe mail contact pentru oferta asta?
    Mulțumesc!

 10. salut. oferta este disponibila doar pentru persoanele cu domiciliul in bucuresti ?

 11. Salut,
  Poti sa-mi trimiti si mie pe mail contactul pentru oferta respectiva?
  Multumesc

 12. Salut , m-ar interesa si pe mine aceasta oferta si daca mai este valabila , daca da , asi dori si eu acel contact pe email. Mersi !

 13. Foarte interesant articolul – chiar ma intrebam ce operator va incepe sa taxeze conferinta si redirectionarea. Banuiala mea e ca se va raspandi practica de a taxa suplimentar serviciile acestea mai business-like.

  Pentru mine tariful de 0,21 euro/minut nu inseamna ca vor sa evite dispecerate de taxi pe abonamentele lor, ci doar ca au identificat o sursa buna de facut bani. La fel cu redirectionarea „in afara retelei”.

 14. Salut Stefan,

  Poti sa imi lasi si mie datele de contact pe mail,te rog?Vreau sa ma portez si eu in orange(momentan mai am 2 luni de telekom),si cred ca e o oferta de nerefuzat!
  Multumesc anticipat!
  Marius

 15. da mi si mie contactul pe mail te rog. din cate am inteles la radio inca mai este valabila o oferta interesanta, cu toate ca pe net nu am gasit niciunde detalii

 16. Stii daca pot beneficia de oferta daca am resedinta in bucuresti, nu domiciliul? Adica viza de flotant?

 17. Tare oferta! Bun articolul 🙂 Imi poti da si mie persoana de contact? Multumesc.

 18. Bună!
  Te rog să îmi spui și mie cum funcționează terminalul la tine. Și eu am achiziționat s6 de la Orange, dar îmi face probleme la internet și nu vede banda de voce. Am înțeles ca e o problema la ei pentru ca le instalează suplimentar o poliță de confidențialitate odată cu aplicațiile Orange (la codare) și de aici erorile la internet și voce. Deci, cum îți merge?

  1. La mine se intrerup des convorbirile pentru ca am activat functia Apeluri prin 4G, insa poti sa il dezactivezi si sa mearga OK. De unde esti?

 19. Trimite-mi si mie datele de contact pe mail. Multumesc!

  1. Salut,

   Oferta aceea nu mai este valabila, acum la Orange Me 30 ai Samsung Galaxy S6 Edge la 100 de euro si 10 GB trafic de date.

 20. Bună dimineața!

  Cu cine pot vorbi pentru o oferta personalizata de portare? ☺

  1. Salut,

   Oferta a fost modificata, acum primesti 10 GB trafic de date in loc de 9 GB si ai Samsung Galaxy S6 Edge la 99 euro si Samsung Galaxy A5 la 9 euro

 21. Salut,

  Stii ceva de noua oferta pentru portare? Stiu ca oferta cu 6 Edge era valabila pana la incepul lui iunie.

 22. Buna ziua,

  Foarte interesant articolul și foarte util deoarece chiar mă interesează în aceasta perioada portare tot de la vdf la Orange. Știți cumva dacă mai e valabila oferta cu s6?
  Mulțumesc.

 23. Platesc 4 abonamente la vodafone in total 335 lei vreao portare orange ,ce oferte sunt?

 24. Buna , m ar interesa si pe mine o portare avantajoasa cu un s 6 edge sau normal, cunosti ceva oferte ?

Comments are closed.