Si daca nu ar fi fost clubul #Colectiv …

Autor: -

Si ar fi fost un alt club, unde s-ar fi aflat copii de parlamentari, sau clubul Control?

Revin cu argumentatii mai jos, deocamdata vreau sa va spun ce lucruri s-au mai intamplat in ultimul timp dupa tragedia din clubul Colectiv unde eu am pierdut 7 prieteni. Pentru cei care vor sa afle firul intregului eveniment puteti citi marturiile supravietuitorilor de aici sau sa urmariti documentarul Digi 24 care a fost prezentat pe 1 Martie:

In urma acestei tragedii nationale au murit 63 de tineri si s-au adoptat trei legi:

Din aceste trei legi, prima este aplicata, a doua nu are legatura cu incendiul din Colectiv, iar a treia nu este respectata (detaliez mai jos).

In seara in care a avut loc acel eveniment, eram in trecere, pe langa Budapesta si am reusit sa ajung in locul unde aveau acces jurnalistii si echipele ambulantelor. Imaginea pe care am vazut-o, cu multe cadavre lasate pe jos sau corpuri resuscitate pe asfalt, inca o mai am in minte. Fusesem in clubul Colectiv de mai multe ori in trecut si ziua urmatoare trebuia sa ajung la lansarea unui album a artistului Cedry2K. Artistul si-a anulat concertul si nu a facut declaratii in acest sens pana acum doua saptamani, cand a anuntat ca va concerta in doua duminici consecutive (de lume multi fani) in clubul Control.

Si de aici incepe indignarea mea fata de minoritati si autoritati.

Inaintea primului concert care a avut loc duminica, 28 februarie, un ONG a publicat un mesaj pe Facebook prin care se indigna ca cei din clubul Control au permis desfasurarea unui astfel de concert in locatia in care cei cu orientari sexuale diferite sunt ‘asa-zis’ acceptati. Concertele hip-hop aveau loc in patru locatii din Bucuresti: clubul The Silver Church, care a fost renovat si a renuntat la scena, Kulturhaus, care a fost inchis pentru renovare (autorizatii ISU) si cluburile Goblin (acelasi patron din actionariatul Colectiv, spatiu foarte mic) si Colectiv. Astfel, de la sfarsitul lui 2015 pana saptamana trecuta, cativa artisti din scena hip-hop au ales locatia Control,  acesta fiind singurul spatiu care permitea accesul a peste 300 de persoane si unde sonorizarea era foarte buna. Toate evenimentele s-au desfasurat fara incidente, ba chiar publicul acestui gen de muzica s-a abtinut si sa fumeze in locatia Control si in alte locatii unde mai aveau loc petreceri cu astfel de muzica (in clubul Hangover barmanii nu mai fac shot-uri flambate, iar toti clientii ies afara sa fumeze, chiar daca noua lege a fumatului in spatii inchise va intra in vigoare pe 16 martie)

Toata lumea a fost de acord cu locatia Control pana saptamana trecuta, cand un ONG a publicat mesajul de mai jos, unde credeti? Pe Facebook:

ONG

Raspunsul clubului Control a fost si el publicat tot pe pagina de Facebook a ONG-ului:

raspuns-control

Ce m-a surprins la aceasta reactie a fost sintagma „Aceste concerte nu sunt organizate de noi, nu vindem noi biletele, nu le-am promovat, singura legatura pe care o avem cu ele este ca se intampla, prin contract, in spatiul nostru.

Mesaj asemantor cu al patronilor din Colectiv, care sustineau ca ei doar au inchiriat locatia, singura diferenta dintre cele doua situatii este ca in Colectiv intrarea era gratuita, iar in Control 30 lei.

Primul concert Cedry2K de duminica a avut loc fara probleme in clubul Control, clientii fideli ai clubului avand acces gratuit intr-o sala alaturata salii Berlin unde avea loc concertul.

Astazi, pe 2 martie, artistul Cedry2K a anuntat mutarea celui de-al doilea concert in Club A. Revin imediat si la Club A care functioneaza ilegal, insa vreau sa comentez un pic aceasta decizie a clubului Control prin care a anulat acest concert.

Un alt paragraf din raspunsul celor de la Control legat de artistii Aforic, Deliric si Vlad Dobrescu, care ar fi garantat pentru Cedry2K. Legat de aceasta industrie underground, Bean, solistul formatiei Suie Paparude si fondatorul Subcarpati, a colaborat in urma cu ani buni cu Kazi Plaoe si Dragonu in proiectul Kazi Ploae si Specii, ale caror piese aveau ca prim mesaj consumul de droguri grele, dar asta nu a contat niciodata pentru reputatia lui Bean.

In general, publicul hip-hop este unul dintre cele mai linistite si disiciplinate. Nu prea veti vedea pogo sau batai la astfel de concerte. O spun pentru ca de 10 ani merg la astfel de concerte. Ce nu inteleg este cum un ONG care lupta pentru ideile si convingerile minoritatilor are o astfel de atitudine fata de un artist si publicul sau. Pana la urma, este muzica, nu era o manifestare Antena 3. O alta indignare o am si fata de clubul Control, care nu a avut curajul sa isi asume aceste decizii. Plus ipocrizia, sa primesti formatii din afara si din tara care sustin consumul de droguri este mai putin condamnabil decat sa gazduiesti un artist roman care lupta pentru valorile romanesti.

Pe aceasta tema au scris si cei de la Vice un articol in care iau aparearea lui Cedry2k, doar ca versurile din primele randuri nu ii apartin lui, ci artistului Stres. Ce mai conteaza?

Iar toata tarasenia ONG-ului a fost strict legata de „violarea” sectei Control, nicidecum de mesajul artistului:
ong-2Sa revenim la Club A, noua locatie unde se va desfasura concertul de duminica. Club A se afla la subsosul unei cladiri cu grad 1 seismic de pe Blanari 14, puteti consulta aici si aici. Credeti ca noile legi se aplica peste tot? Nu chiar.

club-a

Inchid acest articol cu intrebarea de la inceputul articolului: daca era un club de manele se mai lua vreo masura?
Pana la urma toti acesti oameni au murit ca sa se schimbe un guvern si sa se aprobe trei legi, dintre care doar una va fi pe viitor, probabil, respectata. Vedeti mai jos mesajul de pe usa de iesire din Club A (via Serban Paun)

usa-de-urgenta-club-a

Cheia de la usa de urgenta din Club A este lipita cu scotch

In rest, suntem suparati ca se mai tin evenimente, ca oamenii mai ies din casa si ca barmanii mai au locuri de munca.

P.S. Control este oficial gay club? Nu de alta, dar sa modificam pe FourSquare.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*