Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lansarea iPhone SE, urmasul lui iPhone 5s

2 min read

Photo 21 03 16 12 06 55 Large

Am utilizat zi de zi timp de un an un iPhone 5 si timp de un alt an un iPhone 5s, asa ca trebuie sa va marturisesc ca ma bucur ca Apple a decis sa continue seria telefoanelor de 4 inci (si acest model nu este din plastic). Si nu doar eu sunt de parere ca telefoanele de 4 inci sunt inca cerute de piata. Apple sustine ca o mare parte a utilizatorilor care trec de la un alt sistem de operare la iOS, incearca un iPhone 5 sau iPhone 5s.

Designul noului iPhone SE este aceleasi cu cel al lui iPhone 5S, insa marginile ascutite sunt acum putin rotunjite pentru a zgaria mai putin obiectele cand este pus in buzunar.

culori-iphone-se

Senzorul de amprenta a fost pastrat, iar in plus noul model suporta si platile de pe mobil prin Apple Pay – care nu va ajunge in Romania inaintea serviciului Samsung Pay.

iphone-se-apple-pay

Daca la exterior nu vedem mari diferente la interior a fost total regandit. Cea mai importanta imbunatatire adusa pe acest model o reprezinta procesorul care identic cu cel de pe iPhone 6s, care este de doua ori mai puternic decat cel de pe iPhone 5s.

Bateria pare a fi aceeasi, nimeni nu a deschis inca telefonul, insa Apple sustine ca procesorul A9 consuma mai putina energie fata de cel de pe iPhone 5s. Mai jos vedeti o comparatie a autonomiei intre iPhone 5s, iPhone SE si iPhone 6S folosind datele din prezentarile anterioare ale Apple.

Photo 21-03-16 12 08 30 (Large)

iPhone 5s iPhone SE iPhone 6s
Audio 40 ore 50 ore 50 ore
Video 10 ore 13 ore 11 ore
Navigare Wi-Fi 10 ore 13 ore 11 ore
Navigare 4G 10 ore 13 ore 10 ore
Navigare 3G 8 ore 12 ore 10 ore
Apeluri prin 3G 10 ore 14 ore 14 ore

Pe partea de conectivitate, noul iPhone 5 SE va permite viteze de descarcare de pana la 150 Mbps, viteza mai mult decat decenta. iPhone 5 SE va fi compatibil si cu serviciile apel prin Wi-Fi si voce prin 4G care sunt disponibile in acest moment la operatorul Orange momentan doar pe Samsung Galaxy S6 si S6 Edge.

conectivitate-iphone-se

Camera foto este iSight – aceeasi camera de pe iPhone 6s de 12 MP, capabila sa si filmeze la rezolutii 4K, aici ma asteptam ca Apple sa adauge camera de pe iPhone 6.

iphone-se-camera

Ce ii lipseste noului iPhone SE, functia 3D Touch prin care ecranul detecteaza presiunea cu care apesi pe ecran pentru a activa alte functii, dar sincer nu cred ca ii este utila cuiva, iar daca nici Samsung nu a ales sa introduca aceasta functie inseamna ca nu foarte multi oameni isi doresc sa apese cu putere pe un ecran de telefon.

iPhone SE va fi lansat peste ocean pe 31 Martie, in Romania va ajunge cel mai probabil la sfarsitul lunii Aprilie.

Sigur, va intrebati ce pret va avea iPhone SE. Pentru varianta de 16 GB pretul anuntat este de 400$, iar pentru varianta de 64 GB pretul va fi de 500$. In Romania cel mai probabil varianta de 16 GB se va comercializa undeva la 2000 de lei.

In Romania va fi disponibil la operatorii mobili prin precomanda incepand cu 29 Martie, iar pe 4 Aprilie va fi lansat.

Pe QuickMobile varianta de 16 GB a lui iPhone SE este disponibila la 2300 lei, iar cea de 64 GB este disponibila la 2700 lei.

Mai jos puteti vedea si primele hands-on-uri:

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Xiaomi 14 simplu și Pro: lansare oficială cu HyperOS și camere foto Leica

Cuprins Xiaomi 14 simplu și Pro: Lansare Oficială cu HyperOS și Camere Foto Leica Design și Specificații Tehnice HyperOS: O Nouă Experiență de Utilizare...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1

Telefoanele Honor care vor primi actualizare la Android 13 / MagicOS 7.1 În lumea tehnologiei mobile, actualizările de sistem de operare reprezintă un aspect...
Avatar of Stefan Rosioara Stefan Rosioara
2 min read

One Reply to “Lansarea iPhone SE, urmasul lui iPhone 5s”

Comments are closed.