Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Cine va castiga alegerile parlamentare

1 min read

parlament

Fara nici macar un dubiu PSD. O sa va scriu un mic rezumat al intamplarilor din ultimele zile, dar mai intai va las sa urmariti clipul de mai jos, ceva bun.

Sper ca v-ati dat seama ca este un clip fake si pare o opera marca Ghita, care de 2 luni apare pe toate posturile TV cu acest tap ispasitor numit Soros.
Alegerile parlamentare vor fi castigate de PSD+ALDE peste 70% dupa redistribuirea voturilor.
Ordinea va fi PSD, PNL si nu stiu cum va fi intre USR si ALDE, aici vor fi singurele surprize. Daca vor iesi foarte multi batrani la vot s-ar putea ca USR sa nu intre in parlament.
In ultima saptamana au existat 2 evenimente care ar putea scoate mai multi oameni la vot si nu pentru USR sau PNL. Doctoratul lui Kovesi reprezinta unul dintre motive – multi oameni care visau la o tara normala si care tipau „coruptia ucide” si sarbatoreau plagiatele lui Ponta, Oprea si Toba, acum s-au resemnat cand au aflat ca si Codruta a plagiat si a fost scoasa basma curata. 4-5-45% parca nu conteaza, imi aduc aminte doar ce spunea Iohannis in confruntarea de pe B1TV de la alegerile prezidentiale de acum 1 an:

In calitatea mea de profesor cred ca este totusi o foarte mare problema daca un elev copiaza, daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat. Oriunde in lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins ca a copiat si numai trei randuri si a plagiat este obligat, prin clasa politica, sa se retraga din politica

De ce oamenii vor vota cu PSD?

Pentru ca ministrul sanatatii a interzis transplanturile pulmonare, iar ca o consecinta, un copil a murit zilele trecute; pentru ca un alt ministru al sanatatii a ascuns moartea unui mare ars din Bulgaria; pentru ca ministrul justitiei a facut multe gafe si pentru ca acest guvern nu a fost ales prin vot, ci numit.

Am vazut indemnuri cu sloganul iesiti la vot, dar nu se spune si de ce. Toata bula online-ului vrea ca Ciolos sa fie premier, desi Ciolos nu candideaza la alegerile parlamentare. Si totusi, lumea este indemnata sa iasa la vot.
Ce ar trebui sa inteleaga cei care merg la vot este ca politizarea este utila intr-o democratie si ca doar prin votul politic putem sa ne alegem conducatorii. Nici pe Ciolos, nici pe Kovesi nu ai votat-o.

P.S.: Iohannis nu poate impune premierul daca se formeaza o coalitie parlamentara ce depaseste 50% din numarul acestora conform unei decizii a CCR.

[nece_related_posts]

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.