Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Reteaua care a eliberat internetul in 2017

2 min read

22780182 10155340685332800 4580104711143124390 n

Pe 16 octombrie anuntam noua etapa a campaniei #netliberare prin care operatorul Telekom ofera internet pe mobil nelimitat pentru toate abonamentele sale.

Ofertele operatorilor nu se fac doar de cei ce lucreaza in departamentul de marketing. In spate trebuie si reteaua sa permita foarte mult trafic de date simultan. In mai putin de un an Telekom a dublat acoperirea 4G, instaland peste 1.100 de antene noi.

Efectele sunt vizibile, astfel ca reteua Telekom le poate oferi clientilor sai in acest moment cea mai buna experienta de utilizare a serviciilor de internet mobil, dovada fiind si certificarea primita din partea auditorului independent P3 communications.

Certificatul acordat demonstreaza performanta buna a retelei de date mobile a Telekom Romania in ceea ce priveste o serie de indicatori cheie care previzioneaza o experienta superioara a clientilor in utilizarea serviciilor de date de la Telekom. Astfel, Telekom Romania a obtinut cea mai buna performanta pentru continutul video de pe YouTube, prin cel mai scurt timp, in medie, de afisare a continutului video pe ecranul utilizatorului.

Campania de testare s-a derulat intre 11 si 31 august 2017 pe un esantion reprezentativ la nivel national si a acoperit toate tipologiile geografice si administrative reprezentative precum orase mari (inclusiv Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Suceava, Braila, Tulcea), orase medii si mici (precum Aiud, Turda, Pascani, Vaslui, Cernavoda, Tecuci, Sebes, Dej si multe altele), precum si pe drumurile de legatura dintre acestea, selectate de P3 communications in acest scop. Certificatul este disponibil aici.

Screen Shot 2017 11 15 at 18.04.37 300x210 8233362

In continuare vreau sa va vorbesc si despre noile oferte Telekom, care pe mine m-au convins incat sa imi achizitionez un iPhone 8 pe PFA.

Oferta Telekom pentru cartelele prepay

Telekom este primul operator care ofera in acest moment trafic nelimitat in toate aplicatiile de video streaming ce pot fi accesate in acest moment in Romania. La toate optiunile prepay (cea mai accesibila este Optiunea 5) vei primi trafic de date nelimitat, la rezolutia 480p, in aplicatiile Netflix, HBO Go, Telekom TV, YouTube si Amazon Prime.

Screen Shot 2017 11 20 at 22.43.44 1024x549 3318420In plus traficul de date este complet gratuit in aplicatiile Facebook si WhatsApp pe toata perioada cat optiunea este valabila, iar pe langa traficul din optiune mai ai 30 GB de date inclusi pentru trafic de date pe alte site-uri/aplicatii (1GB/zi oferit gratuit prin bonusul GigaDay).

Oferta Telekom pentru abonati persoane fizice

Daca esti persoana fizica, abonat Telekom sau doresti sa te muti in reteaua Telekom poti beneficia de internet nelimitat la toate abonamentele, cel mai accesibil abonament din oferta operatorului fiind Mobil 7 fara telefon. Abonatii existenti trebuie sa isi prelungeasca abonamentul pentru a beneficia de oferta cu internet nelimitat.

Cei care au un abonament de internet sau de televiziune la operatorul Telekom vor beneficia de abonamentul Mobil 7 la un pret redus de 5 euro. Noii abonati pot alege pachete convergente (internet+abonament telefonie mobila sau televiziune+internet) la 10 euro.

Oferta Telekom pentru persoanele juridice/PFA

Telekom a lansat abonamentul unic Freedom, pentru firme si PFA la 5 euro fara perioada minima contractuala (dupa prima luna poti rezilia contractul oricand). Abonamentul Freedom include:

  • internet 4G nelimitat la nivel national, fara limitarea vitezei dupa un anumit trafic consumat (continutul de tip video va fi disponibil la un profil cu rezolutia de maxim 480p si 1.5 Mbps),
  • servicii de voce si SMS-uri nelimitate la nivel national si international in UE,
  • roaming voce si SMS-uri nelimitat in Spatiul Economic European,
  • Abonamentul include si 1,3 GB de date lunar in roaming, in zona SEE.

La acest abonament se poate adauga optiunea Freedom Mobile Extra prin care poti achizitiona un telefon pe care il poti plati in rate fixe timp de pana la 36 de luni. Numarul ratelor si-l stabileste fiecare, Eu mi-am achizitionat un iPhone 8 de 32 GB la pretul total lunar de 31 euro/luna cu rate timp de 24 de luni.

business liberare 1024x576 7687597

Mai multe detalii despre oferta #Businessliberare gasiti aici. Trebuie sa completati formularul de pe site pentru a putea fi ulterior contactact de un consultant, insa va pot si eu pune in legatura directa cu un reprezentant. Pana la anuntarea noilor abonamente se inregistrasera deja 1000 de cereri pentru noile abonamente. Eu am fost unul dintre acestia si astept cu nerabdare sa primesc noul telefon.

Prin urmare, grabiti-va daca va doriti un telefon nou deblocat pentru perioada sarbatorilor, iar pana pe 26 noiembrie puteti achizitiona telefoane la 1 leu, cu ocazia Black Friday, direct de pe site-ul Telekom.

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

9 Replies to “Reteaua care a eliberat internetul in 2017”

  1. Cam care era pretul total al telefonului dupa 24 de rate?

  2. La mine in Brasov se vad imbunatatiri, in medie am 40 de mbps download si 20-30 upload

  3. Stiu ca scrii mult despre Samsung, poti sa ne spui cateva preturi pentru ultimele modele?

        1. Pentru iPhone X abonamentul lunar este 42,5 euro/luna, iar toate preturile de mai sus includ si pretul abonamentului, insa fara TVA.

  4. Nu este adevărat, la Freedom 5 viteza scade după 3 GB consumați , fapt care consultantul Telekom nu mi la spus la activarea abonamentului chiar dacă am întrebat specific!

Comments are closed.