3G pe GSM

Autor: -

Consiliul de ministri ai Telecomunicatiilor din cele 27 de state membre ale UE a aprobat utilizarea benzii de 900 MHz din spectrul de frecvente radio pentru furnizarea de servicii broadband, precum internetul mobil si tehnologiile 3G/UMTS. Această directiva care va intra in vigoare in luna octombrie, va stimula concurenta pe piata europeana a telecomunicatiilor mobile. ANCOM  astepta de mult decizia de furnizare a serviciilor 3G in benzile 900 – 1800 MHz.

Concret ce se va intampla Orange, Vodafone si Cosmote vor putea furniza 3G oriunde au acoperire in tara la costuri mult mai mici si in zone mai putin aglomerate, deoarece tehnologia permite acoperirea unei arii mai intinse cu mai putine statii decat pentru banda WCDMA. Acum depinde de fiecare cat este dispus sa investeasca astfel de tehnologie dat fiind numarul mic de terminale disponibile pe piata.

Asculta muzica online

Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*