Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.

Targuri de sarbatori in Bucuresti

2 min read

image thumb 5B5 5D

Fie vreme buna, vreme rea, recesiune sau ba, Bucurestiul nu ramane nici iarna aceasta fara targuri de sarbatori, numai bune de completat lista de cadouri.

Targuri tematice

image_thumb-5b5-5d-300x197-9843171

image_thumb-5b6-5d-300x195-4100989 image_thumb-5b7-5d-300x198-8631401 image_thumb-5b8-5d-219x300-8281326 image_thumb-5b9-5d-214x300-3988060 Mos Nicolae este ajutat de 3 targuri dedicate umplerii botinelor:

– bijuterii, cristale si pietre semipretioase la Muzeul National de Geologie intre 3 si 6 decembrie.
– obiecte mestesugite de olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari si iconari la Muzeul Taranului Roman, intre 4 si 6 decembrie. Intrare: 5 lei, 2 lei (pensionari), 1 leu (studenti, elevi).
– obiecte de artizanat la Ilovehandmade la Muzeul Bucurestiului, 4-6 decembrie, intre 10.00 si 17.00. Si cumparatorii au ocazia sa intre in tombola pentru 10 invitatii la patinoarul din Drumul Taberei.

La Sala Dalles se tine anual un targ ce a intrat in istoria populara, Targul Cadourilor de Craciun. Se deschide astazi, 30 noiembrie, si va intampina vizitatorii cu dulciuri, decoratiuni, jucarii, bijuterii dar si creatii handmade ale tinerilor artisti pana in ajunul Craciunului, intre 10.00 si 20.00. Intrarea este libera.

Institutul Cultural Francez organizeaza un Marche de Noel cu stil, adunand cativa designeri la un targ cu multe obiecte decorative, portelanuri, bijuterii si haine semnate de Rozalb de Mura, Kinga Varga si Ana Alexe. Targul este deschis intre 12 si 13 decembrie, intre 11.00 si 20.00, intrarea este libera. Lista completa a expozantilor o gasiti aici.

In aceeasi nota, la Cafepedia din Piata Romana tot intre 12 si 13 decembrie se tine Boutique de fineturi, targ de cadouri chic si delicatese portugheze, spaniole si italiene. Intrarea la targ este 10 lei, iar primii 500 de vizitatori primesc cadou un cos de rachita si un card de reducere intre 3 si 15% la standurile cu bulina turcoaz.

Carturesti readuce la viata Micul Targ de Cadouri Destepte, la editia numarul 4. De data aceasta intr-o noua locatie, da, ati citit bine o noua locatie sau mai bine zis un nou spatiu, la mansarda unde pe langa produsele cu care ne-au obisnuit se pluseaza cu bijuterii de autor, produse si cosmetice bio, bunataturi de cofetarie si patiserie. Se deschide pe 4 decembrie si tine pana la sfarsitul anului. Intrarea la targ este libera.

C’arthe este ocupat incepand de la Sfantul Andrei pana in ajunul Craciunului cu 3 targuri tematice. Sala Palatului gazduieste incepand de pe 4 decembrie Festivalul darurilor de Craciun. Pasajul de la Universitate va fi luat cu asalt de pe 8 pana pe 10 decembrie de cadre ASID (Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia”) si un (alt) targ de obiecte handmade. Iar Palatul Copiilor se transforma intre 15 si 20 decembrie in Tara lu’ Mos Craciun.

Alte evenimente

In Parcul Kisellef s-a deschis Capitala Bucuriei, unde pe langa targul de cadouri si antichitati, se mai organizeaza si petreceri pe patinoar, parada canina, bal mascat si mese la carciuma veseliei „Di tati la protap”.

Iar in Cismigiu lumea zice Cred in Mos Craciun intr-o lume de basm amenajata de scenograful Dragos Buhagiar cu tot cu Casa Mosului, concerte in aer liber si 35 de casute cu produse traditionale si suveniruri de iarna.

Snow Show – Romania Winter Sport Exhibition la Baneasa Shopping City pentru amatorii sporturilor de iarna, mereu dornici sa fie in pas cu ultimele tehnologii si dispusi sa petreaca ceva timp cu simulatoarele de ski si snowboard. Intre 3 si 6 decembrie.

Nu este neaparat inscris in tematica sarbatorilor, dar are loc intre 19 si 20 decembrie la hotelul Pullman si ar putea fi o sursa de cadouri mai serioase, Rom-Antique, mobilier mare si mic, ceasuri, tablouri, obiecte traditionale vechi, carte, numismatica, monezi, lustre din Italia, obiecte mici de colectie. Deschis intre 10.00 si 18.00.

De pe Metropotam.ro

Avatar of Stefan Rosioara
Stefan Rosioara Inginer, relatez de peste 5 ani de la toate evenimentele locale si lansarile internationale din domeniul telecomunicatiilor.